A környezetszennyezés és a klímaváltozás hatásait már Te is a bőrödön érezheted. A csapból is az folyik, hogy ha nem változtatunk, csúnya jövő elé nézünk. Még tehetünk ellene, de nem várhatunk tovább! Fontos, hogy Te magad is sokat tehetsz a környezetszennyezés és a klímaváltozás ellen, ráadásul sokféle módon! Mindezt lemondások és kényelmetlenségek nélkül, kis lépésekkel, szépen sorban. Hogyan és mivel tudod elkezdeni, illetve folytatni ha már elkezdted? Ehhez nyújtunk Neked segítséget.

Hogyan és miért?

A 30 napos kihívás és a blog mellett online tanfolyamainkkal is találkozhattál már. Ezeken a tanfolyamokon, már több, mint 1000 fő vett részt. Hogy izgalmasabbá és élvezetesebbé tegyük a tanulást, létrehoztunk a Körforrás Bajnokságot. Ez nem más, mint egy online vetélkedő, aminek az alapját az online tanfolyamok adják. 

Célja a környezetvédelem és a fenntarthatóság népszerűsítése, valamint az ehhez szükséges ismeretek hatékonyabb elsajátításának ösztönzése. A Bajnokság során résztvevőként hozzáférést kapsz valamely online mesterkurzusunkhoz, így biztosítjuk számodra a szükséges tudást. Mindemellett az adott mesterkurzusra épülő teszteket, úgynevezett Tudáspróbákat tölthetsz ki. Ezzel egyrészt ellenőrizheted, mit sikerült megtanulnod, másrészt az elért pontszámok alapján Tiéd lehet az értékes nyeremények valamelyike.

Tanulni élvezet

Hogyan született meg a Bajnokság?

A mesterkurzusok külön is elérhetőek, amelyeken már több, mint 1000 fő vett részt az elmúlt pár évben. Szeretnénk extra motivációt adni a tanuláshoz, ezért úgy gondoltuk, hogy izgalmasabbá tesszük azt. Jóllehet, a tanultak alkalmazásával azonnali eredményeket érhetsz el, a Bajnokság során nyereményeket is biztosítunk számodra: ha a teszteket jó eredménnyel töltöd ki, Tiéd lehet a nyeremények egyike.

Milyen tanfolyamokra épül a bajnokság?

A Körforrás Bajnokság minden alkalommal az alábbi Mesterkurzusok egyikére épül. Hogy könnyű legyen a tanulás, egy adott Bajnokság során egyszerre csak az egyik mesterkurzuson veszel részt.

zero waste
  1. Hulladékmentes Életmód Mesterkurzus – Értéke: 35.990 Ft

Szakmai alapokon nyugvó, mégis közérthető, gyakorlatias és könnyen személyre szabható rendszert kapsz. A tanultakat alkalmazva több módon és folyamatosan tehetsz a fenntartható jövőért, miközben időt, energiát és pénzt is spórolhatsz.

Ha végigcsinálod az online Hulladékmentes Életmód tanfolyamot, sokkal kevesebb hulladék keletkezhet majd a háztartásodban, és a családod fellélegezhet.

Fontos, hogy ez egy folyamat, a hulladékmentes életmód eléréséhez időre és energiára van szükség. Ez a tanfolyam segít neked eligazodni a tengernyi információ között, és biztos alapokat, útmutatót ad ahhoz, hogy gördülékenyen, felesleges körök nélkül csökkenthesd a háztartásod hulladéktermelését.

Megtanulhatod például, hogy:

  • mi fán terem a fenntarthatóság, mi az a túllövés napja, és miért kell a biokapacitásról beszélgetni egy zero waste tanfolyamon.
  • hogyan alakult ki a modern hulladékgazdálkodás, és mit hoz a jövő?
  • mi a zero waste életmód mozgalom célja.
  • hogyan tudod megkülönböztetni a valóban környezetbarát termékeket a csak „zöld”-ként hirdetett áruktól.
  • melyik csomagolást válaszd és miért, ha nincs csomagolásmentes opció.
  • hogyan vásárolj csomagolás- és stresszmentesen, nem csak a csomagolásmentes boltokban.

A tanfolyam részeként 22 leckét fogsz megkapni, több mint 600 perc hosszban. Ez más lesz, mint néhány youtube videó, vagy pár könyv: a szakmai alapokkal, összefüggésekkel kezdjük, és fokozatosan jutunk el a gyakorlati lépésekig, így igazi szakértője leszel a témának.

2. Műanyagmentes Háztartás Mesterkurzus – Értéke: 35.990 Ft

Az online kurzus során megvizsgáljuk a műanyagok kérdéskörét minden irányból, a végére pedig biztosan tudni fogod többek között, hogy:

  • mik a pontos problémák a műanyagokkal és miért nem húzható rá mindegyikre, hogy ördögtől való lenne;
  • milyen egészségügyi kockázatokkal járhatnak a mindennapok során használt műanyag eszközök és hogyan kerüld el ezeket a rizikókat – egyik napról a másikra! ;
  • hogyan különböztesd meg az egyes műanyagfajtákat, mik jellemzőek rájuk, milyen úton hasznosíthatóak újra;
  • hol és hogyan jelennek meg a mikroműanyagok a hétköznapjaid során és miképp iktathatod ki őket;
  • hogyan befolyásolják az endokrin diszruptor vegyületek a hormonháztartásunkat, mi közük ehhez a műanyagoknak és mitévő lehetsz, ha keresed a megoldást;
  • és még számos egyéb témát érintünk a 11 leckét tartalmazó, közel 6 órányi videós kurzus során

Ez egy teljes, átfogó tudásanyag a műanyagok egészségügyi- és környezeti hatásairól, valamint a hétköznapi megoldásokról a fentiek ismeretében. A neten szörfözve sok mindent megtalálhatsz, ebben a tananyagban azonban minden benne van, légy akár kezdő, akár haladó szinten a műanyagcsökkentés útján.

Egy helyen, rendszerezve kapsz válaszokat minden kérdésedre, ami csak a műanyagok kapcsán felmerülhet, és rengeteg azonnal alkalmazható megoldással, ötlettel leszel gazdagabb.

Kezdőként teljeskörű, rendszerezett ismeretanyagot kapsz, nem kell időtlen időkig lavíroznod az interneten a kismillió infómorzsa után kutatva és folyton azon aggódva, vajon megbízható-e egyáltalán az információ.

Ha már haladó vagy, akkor is lesz számodra rengeteg hasznos háttértudás és a hétköznapok során azonnal bevethető fortély, praktika.

Plastic Free
Vegyszermentes tisztítószerek

3. Vegyszermentes Takarítás Mesterkurzus – Értéke: 35.990 Ft

Szeretnél hétköznapi megoldásokat találni a káros vegyi anyagok okozta környezeti és egészségügyi problémákra, rengeteg pénzt megtakarítani és végre nyugodtnak lenni afelől, hogy a saját és családod egészsége biztonságban van, de nem tudod pontosan mit is kellene tenned?

Eleged van a megbízhatatlan információkból, a féligazságokból, a szélsőséges hozzáállásból és a gyakorlatban működésképtelen tuti tippekből?
Vedd kezedbe az irányítást és tanuld meg a vegyszermentes háztartás vezetését úgy, hogy az a saját egészséged, a pénztárcád és környezetvédelmi szempontból is csak előnyödre váljon!

A mesterkurzuson mindent megtanulsz a vegyszermentes takarítás tudnivalóiról, egészségügyi és környezeti összefüggésekről, azonnal alkalmazható olcsó megoldásokról!

A Vegyszermentes Takarítás Mesterkurzuson megtanulhatod:

  • Mik azok a konkrét összetevők, amiket érdemes kerülnöd a takarításhoz használt vegyszerekben?
  • És pontosan mit is értünk vegyszerek és vegyszermentesség alatt? Minden vegyszer rossz lenne?
  • Hogyan tegyél a saját és családod egészsége érdekében, csupán a megfelelő takarításhoz használt eszközök elsajátításának köszönhetően?
  • Miképp láss neki a háztartás vegyszermentesítésének úgy, hogy közben akár tízezreket is tudj spórolni havonta?
  • Hogyan hatnak a káros vegyszerek az egészségedre, és miképp vethetsz ennek véget? Máról holnapra!
  • Mik az azonnal alkalmazható, bevált megoldások és konkrét receptek a vegyszermentes háztartáshoz?

Hétköznapi megoldások a káros vegyi anyagok okozta egészségügyi és környezeti problémákra, amikkel rengeteg pénzt tudsz megtakarítani.

Milyen nyeremények várnak Rád, ha részt veszel a következő Körforrás Bajnokságon?

A soron következő Körforrás Bajnokságra 2023. április 11-én indul.

Alap, hogy a nyereményeken túl, minden résztvevő:

 

 

A teszteken elérhető pontszámok alapján pedig az alábbi nyeremények várnak Rád

1. Helyezett nyereménye:

2. Helyezett nyereménye:
1 fő részére részvétel az Online Termékenységtudat tanfolyamon Cserháti Herold Janka, termékenységtudat oktató vezetésével, melynek értéke 59.990 Ft

3. Helyezett nyereménye:
1 db 30.000 Ft értékű Ajándékutalvány, mely levásárolható a Körforrás Webáruházban. Értéke: 30.000 Ft

4. Helyezett nyereménye:
3 db belépőjegy a First Craft Beer Főzdetúrájára, így harmadmagával betekintést nyerhet a sörfőzés rejtelmeibe, ahol a First Craft Beer 4 féle csapolt sörét is megkóstolhatják. Ennek értéke: 19.470 Ft

5. Helyezett nyereménye:
1 db Napvirág ajándékcsomag. Értéke: 11.680

 

Sőt! Mindenki aki a Tudáspróbákon szerezhető pontoknak minimum 60 %-át eléri, kap:

  • egy 5 % kedvezmény kupont, melyet a Hormonmentes.hu webáruházban használhat fel.
  • 1 db kávé/süti kupont, melyet a Zöld Misszió csomagolásmentes boltban válthat be.

ÉS még az alábbi nyereményeket is kisorsoljuk azok között, akik a teszteken minimum 60%-ot elérnek:

  • 1 db páros belépőjegyet a First Craft Beer Főzdetúrájára, ahol betekintést nyerhet a sörfőzés rejtelmeibe, és a First Craft Beer 4 féle csapolt sörét is megkóstolhatják.

Ha szeretnél többet megtudni a Körforrás Bajnokságról, kattints a gombra!

A Körforrás Bajnokság korábbi nyereményei voltak:

Partnereink akik a Körforrás Bajnokságot már támogatták

Vénégy Fesztivál és Színházi Találkozó
First Craft Beer
Nevenincs Vendégház
0 0 votes
Article Rating