A Hulladékmentes.hu webáruházban elérhető termékekre már az indulás pillanatától fogva 30 napos pénzvisszafizetési garanciát vállaltunk (hivatalosan a törvény szerint 14 napot kell biztosítani erre).

 

Hogy ennek mi volt az oka?

Amikor elindultam a zero waste útján, és szépen lassan cseréltem le az eszközeimet azok környezetbarát, hulladékmentes alternatíváira (pl. papírzsebkendőket textilre, fogkefét környezetkímélőbb változatokra), sokszor ért csalódás, vagy akadtak nehézségeim.
   Csalódtam, mert sok olyan eszköz került a kezembe, ami bár környezetbarátabb megoldást nyújtott, mégsem vált be (ilyenek voltak például a cserélhető fejű fogkefék, mind a száránál törött ketté néhány hónap után, míg rá nem találtam a komposztálható, 1 évig is használható fogkefére).
   Csalódtam akkor is, amikor sorra jöttek szembe olyan termékek, amiket környezetbarátként reklámoztak, pedig egyáltalán nem voltak azok, csak a cég ügyesen erre építette a marketingjét (mint például azok a műanyag alapanyagú szivacsok, amikről azt állítják természetes összetevőjűek, de ilyenek a mikroszálas takarítóeszközök is).
   Nehézségeim akadtak, mert sokszor előfordult, hogy hetekig, vagy akár hónapokig kellett kutatnom, mire rátaláltam a megfelelő eszközökre: azokra, amik nem csak környezeti, hanem társadalmi szempontból is a legjobb alternatívát nyújtják a hulladékmentesség útján, vagyis azokra, amik ebben a fogyasztói zajban kiérdemelnék nagybetűsen azt a szót, hogy fenntarthatóak, valóban környezetbarátak.

 

Aztán amikor ezeket az eszközöket megszereztem, elkezdtem élesben tesztelni, használni azokat. Milyen tartósak, mikre szükséges figyelni, hogy minél tovább használhatóak maradjanak, származik-e a hulladékcsökkentésen felül előnyöm abból, hogy váltottam rá, kényelmes-e, bonyolult-e, megkönnyíti-e az életem, stb.

 

Végül ha bevált, akkor, de csakis akkor bekerülhetett a webáruházba is. Így azoknak a termékeknek a zömét, amiket megtalálsz a boltban, én is használom a mindennapok során. Ezért biztatlak vásárlás után arra, hogy ha kérdésed akad a használat közben, keress bátran, tapasztalatból táplálkozó tanáccsal tudlak segíteni, és addig megyek, amíg meg nem oldjuk a problémádat, illetve nem találunk kielégítő választ a kérdésedre.

 

30 napos használat során ezekről a termékekről kiderül, ha nagyon nem válnak be, vagy valami gond akad velük (pl. gyári hibásak), amiről nem Te tehetsz, ezért hosszabbítottuk meg a kezdetektől fogva a kötelező 14 napos pénzvisszafizetési kötelezettségünket 30 napra.

 

Most azonban ennél tovább megyek, a segítségedet kérem!

Ha a vásárlásodat követő 30 napon belül találsz olyan hulladékcsökkentést elősegítő eszközt, ami a nálunk megvásárolt termékednél környezetbarátabb és hulladékmentesebb megoldást nyújt (és itt nem elérhető), szólj, visszafizetjük a termékért kifizetett összeg dupláját! Sőt, még őszintén meg is köszönöm a segítséged és veled együtt örülök ennek!

Kezdhetjük? 🙂