Szeretném megmutatni, hogyan tudod vegyszermentesen, könnyedén és fillérekből megtisztítani a tűzhelyet még akkor is, ha makacs zsírfoltokkal, odaszáradt ételmaradékokkal és látszólag zsíroldó után kiáltó szennyeződésekkel van teli.

 

 

A főzőlap esetében is a megelőzés a leghatékonyabb megoldás, vagyis jobb, ha nem várod meg a takarítással, míg a képen látható fizimiskában díszeleg. Ezért elsőként néhány tipp a makacs szennyeződések elkerülésére:

  • Ne várd meg, míg a véletlenül kifolyt étel, vagy ital odaég, rászárad a főzőlapra! Ha teheted, minél előbb távolítsd el és töröld át a felületet.
  • Ha nem tudtad a kifolyt ételt feltakarítani még frissiben, akkor tedd ezt meg azonnal főzés után (amikor már nem forró a főzőlap), de legalábbis ne kezdj addig új ételkészítésbe, míg el nem távolítottad a szennyeződéseket, hacsak nem szeretnéd nehezíteni magadnak a rászáradt ételek eltávolítását a későbbiek során.
  • A gázrózsák apró réseinek tisztításához használhatsz egy kiszuperált fogkefét.
  • Kerámialapos, vagy más sérülékeny felületű főzőlap esetében ne használj olyan szereket, amik összekarcolhatják, így például semmiképp se használd ilyen felülethez azt a dörzsi kefét, amit ebben a bejegyzésben használok, puha anyaggal dolgozz és fokozottan ügyelj a megelőzésre!

 

 

Hogyan tisztítsd meg a szennyeződésektől a tűzhelyet környezetbarát úton?

Hozzávalók

 

Így tisztítsd meg!

Ebben a bejegyzésben egy gáztűzhely tisztítását követheted végig (érzékenyebb felület esetén ne használj karcolásokat okozható durva anyagokat, valamint kiemelt óvatossággal kezeld a takarítást!).

1, A kívánt mennyiségű szódabikarbónához adj annyi vizet, amivel összekeverve sűrű paszta állagúvá nem válik. Ha szeretnél, adj még hozzá 2-3 csepp illóolajat, de teljesen el is hagyható.

 

2, A dörzsi, vagy súrolókefére felvitt szódabikarbónás pasztával tisztítsd meg a tűzhely felületét.

 

3, Miután alaposan megtisztítottad a tűzhelyet, ronggyal, vagy konyharuhával szedd össze a főzőlapon megtalálható pasztát és ürítsd a hozzád legközelebb álló lefolyóba. Víz használatával tisztítsd meg a felületet a maradék szódabikarbónától, és kész is vagy.
Ha szeretnéd, ezt követően használhatsz még citromsavat, vagy egy félbevágott citromot, hogy szépen csillogjon, de ez is teljesen elhagyható.

 

Írd meg hozzászólásban a tapasztalataidat, ha pedig tetszett, oszd meg a barátaiddal is!

 

0 0 votes
Article Rating