Közeleg a karácsony, én pedig egyre több ehhez hasonló kérdést kapok tőletek: milyen hulladékcsökkentésre inspiráló, zero waste tárgyi eszközöket lehet ajándékozni egy olyan ember számára, akit a hulladékmentes irány nem foglalkoztat különösebben?

Ezért rendhagyó videóval jelentkezem és mutatok 10 + 1 ötletcsokrot, tele olyan tárgyi ajándékokkal, amiket kényelmesen, élvezettel használhat szinte bárki!

Ha nem maradnál le a további videókról sem, iratkozz fel itt a YouTube csatornámra: https://goo.gl/uLPh8a .

 

 

 

Hogyan tekints ezekre az ötletekre?
Semmiképp se szentírásként! Ezek csak ötletek, de hogy jók-e, az mindig a körülményektől, az ajándékozott természetétől és hozzáállásától függ. Mint mindig, most is az a legfontosabb kérdés, hogy szüksége van-e rá egyáltalán, használná-e. Mert lehet, hogy jó ötletnek tűnik szép textil szalvétákat adni ajándékba, majd kellemesen csevegni arról, milyen menő lesz az ajándékozott a szalvétáktól, vagy hogy nem kell majd több papír szalvétát vásárolnia, csak kimosni ezeket, ha pl. eleve kerüli a szalvéták használatát.
A legtöbb embernél, akit a hulladékcsökkentés nem érdekel, azzal tudod a legkönnyebben szimpatikussá tenni az ajándékozott eszközt, ha rávilágítasz annak egyéb előnyeire. Például arra, hogy mennyi pénze megmarad ennek köszönhetően, vagy arra, hogy a bőre / egészsége meghálálja a használatát. Érdemes tehát ezekre ezúttal ilyen szemmel tekinteni.

 

A videóban az alábbi hulladékszegény eszközök kerülnek említésre

 

Te mit és hogyan ajándékozol az idén?

 

 

0 0 votes
Article Rating