Barion Pixel

Ha azon gondolkozol, hogy csatlakozz-e az online Hulladékmentes tanfolyamhoz, de van még jó pár kérdésed, amire szeretnél választ találni, akkor jó helyen jársz. Összeszedtem azokat a gyakran előforduló kérdéseket, amiket a tanfolyammal kapcsolatosan szoktatok tőlem kérdezni. A tanfolyam oldalát és részleteit itt találod: Hulladékmentes tanfolyam.

 

Külföldön / vidéken élek, nem tudok elmenni a tanfolyamra. Hogyan vehetnék részt rajta?

Gyakori a kérdések között, hogy helyileg hol lesz a tanfolyam. Lényegében bárhol lehet, mivel teljesen online, vagyis akkor és ott foglalkozol vele, amikor és ahol szeretnél 😉
Nincs helyhez, de még időhöz sem kötve az elvégzése, nem kell sehová sem utaznod azért, hogy végighaladhass a leckéken.
Heti háromszor kerülnek fel a videós formátumú tananyagok két hónapon keresztül a tanfolyam oldalára, csak internetkapcsolatra és egy eszközre (mobilra, gépre, tabletre) van szükséged, valamint egy fülesre, ha nem szeretnéd kihangosítva hallgatni a leckéket.
Voltak már Angliából, Németországból, Romániából, vagy épp kis hazai faluból is résztvevők.
Az a jó hírem, hogy a távolság nem lehet akadály 😉

 

A tanfolyam ideje alatt nem mindig tudok ezzel foglalkozni, mert úgy fogok dolgozni / vizsgázni / elutazom / nem mindig lesz elérhető számomra az internet. Mi történik, ha nem érek rá?

A tanfolyam online formája miatt nem csak hogy helyhez, de időhöz sem vagy kötve! 🙂
Vagyis hetente három alkalommal kerülnek fel a videó formátumú leckék a tanfolyam oldalára, amiket akkor nézel meg, amikor időd jut rá.
Elutazol a tanfolyam közepén? Semmi gond, miután visszaértél, ugyanott tudod folytatni, ahol abbahagytad! Ráadásul az összes anyaghoz örökös hozzáférést kapsz, hogy később, akár hosszú hónapok múlva is elővehesd azokat, korlátlanul.
Nem maradsz le semmiről!

 

Lecsúsztam a jelentkezési időszakról! Csatlakozhatok a jelentkezés lezárultát követően is?

Jelentkezni a tanfolyam oldalán tudsz, ha ott azt látod, hogy lejárt a határidő, akkor nem tudsz már csatlakozni. A következő indulásáig várnod szükséges néhány hónapot, de ha feliratkozol az oldal alján a várólistára, akkor elsőként téged foglak értesíteni e-mailes úton.

 

Mennyi időt kell rászánnom a tanfolyamra?

Csakis tőled függ az, hogy milyen tempóban haladsz. A leckék arra épülnek, hogy átadjam neked azt a szemléletet, tudást és gyakorlati tanácsokat, valamint konkrét technikákat, amiket fontosnak tartok és hatékonynak ismerek. Ezek személyre szabhatóak és rugalmasak lesznek annyira, hogy mindenki megtalálja a hozzá legtesthezállóbb megoldásokat.
A tanfolyam elvégezhető munka, tanulás, vagy épp egy háztartás vezetése mellett is, emiatt nem szükséges kiszakítanod magad a hétköznapokból. Ha minden héten megnézel három leckét, akkor nyolc hét alatt végigcsinálhatod a tanfolyamot, a kívánt eredmény eléréséhez azonban nem elég, ha csak végighallgatod az egyes leckéket, cselekedned is kell majd.
Én mindenesetre nem foglak radikális, kényelmetlenséget okozó és átmenet nélküli változtatásokra sarkallni téged, te döntöd el milyen gyorsan haladsz. Ne aggódj, a leckékhez korlátlan hozzáférést biztosítok, így bármikor, időkorlát nélkül visszatérhetsz hozzájuk. Kérdés esetén pedig fordulhatsz a tanfolyamhoz tartozó titkos Facebook-csoporthoz a tanfolyam végeztével is.
Ha naprakészen szeretnél haladni a tanfolyam anyagával, akkor átlagosan heti háromszor egy órát tegyél félre magadnak arra, hogy megnézd a leckéket és fel tudd dolgozni az anyagokat.

 

 

Mi lesz ha elakadok, vagy nem értek valamit? Tudok kérdezni?

A tanfolyam ideje alatt a leckék alatt tudsz kérdéseket feltenni, rendszeresen bejelentkezem, hogy válaszolhassak. Ezen felül a titkos Facebook-csoportban, ahol kizárólag a tanfolyami résztvevők lesznek jelen is érdeklődhetsz.

 

 

A tanfolyam végén megszűnik a hozzáférésem?

Időkorlát nélkül, bármikor, bármennyiszer hozzáférhetsz a leckékhez, nem veszem el tőled annak lehetőségét, hogy a későbbiek során is visszatérhess. Tehát nem, a hozzáférésed nem szűnik meg, ennek nincs lejárati ideje, és a tanfolyami Facebook csoportnak is tagja maradsz.
Ráadásul ha fejlesztem a tanfolyam anyagát, például új videókat készítek, ingyen megkapod azokat is.

 

 

A tanfolyam mennyire megy bele az elméleti háttérbe?

Erre ebben a bejegyzésben találod a választ.

 

 

Egyelőre a 30 napos hulladékmentes kihíváson kapott információkat igyekszem beépíteni az életvitelembe. Attól tartok, ha most jelentkezem a Hulladékmentes tanfolyamra, akkor nem tudok majd megfelelően foglalkozni vele.

Kérdezték tőlem egyszer, hogyan tudnám a legrövidebben összefoglalni mi a különbség a kihívás és a tanfolyam között. Azt válaszoltam, hogy a kihívás során haladsz egy úton, ahol időnként szembejön egy pocsolyányi információ (a levelek), amit szinte bárki meg tud valósítani. Aki beleugrik a pocsolyákba, az akár látványos eredményeket is elérhet. A pocsolyába ugráláshoz képest viszont a tanfolyam során beleveted magad egyenesen az óceán kellős közepébe, igaz, mentőmellénnyel együtt.
A kihívás során rövidebb-hosszabb leveleket kapsz, egy-egy szűk témára fókuszáltan. Azért hoztam létre, hogy bárki el tudjon indulni: a teljesen kezdő a nulláról, de a haladó is találhasson benne hasznos információt, ha mást nem, akkor megerősítést. tanfolyam során nem levelek, hanem videók vannak, több mint 10 órányi velős tananyag, igazi mélyvíz, messze túlmutat a kihívás egyszerűségén.
Ettől függetlenül nem szükséges, hogy lineárisan haladj az anyagokkal és tökéletesen beépíts minden egyes mozzanatot: ha csak a 10%-át hasznosítod az elkövetkező hónapokban, már az is pont 10%-kal több, mint a semmi. Magát a tanfolyam anyagát is úgy állítottam össze, hogy el tudd engedni ezt a maximalizmust. 😉 A tanfolyami hozzáférésed korlátlan, nem fog megszűnni, ezért akár évről évre is vissza tudsz térni, újra tudsz nézni egy-egy leckét.

 

 

Jelentkezzek-e, ha még sosem foglalkoztatott ez a téma, de szeretném, ha kevesebb hulladékom lenne?

Igen: ezek a leckék szisztematikusan, egymásra épülve és lépésről lépésre haladva segítenek átlátni a lehetőségeket, megválaszolni a miérteket és megkeresni a leginkább neked való megoldásokat. Ha valamivel elakadsz, elég csak szólnod, végig ott leszek és segítek.

 

 

Hogyan fog zajlani a tanfolyam?

A tanfolyam anyagát online, egy zárt felületen fogod elérni, 8 héten keresztül, heti 3, összesen 24 leckét. A tananyag nem lesz azonnal elérhető teljes egészében, minden hétfőn, szerdán és pénteken kerül fel a zárt tanfolyami felületre az újabb videó formátumú lecke, erről e-mailes értesítést is fogsz kapni. A leckéket időkorlát nélkül, bármikor és akárhányszor megnézheted. Így ha valami miatt nem tudod pontosan követni a tanfolyam anyagát, akkor sem maradsz le semmiről, sőt akár évekkel később is vissza tudsz térni, hogy újból megnézz egy leckét.

 

 

Mivel ad többet az online tanfolyam, mint ha elolvasok egy könyvet a témában?

Erre ebben a bejegyzésben találod a választ.

 

 

Mitől online az online tanfolyam?

Bármikor és bárhol, a világ másik feléről is részt vehetsz a tanfolyamon, nem kell egymáshoz igazodnunk sem időben, sem térben. El tudod érni a tanfolyami felületet laptopról, asztali számítógépről, okostelefonról, vagy tabletről is, csak működő internetkapcsolatra lesz szükséged.

 

 

Külföldön élek, nincs magyar bankkártyám. Tudok így is jelentkezni? Hogyan utaljam át a tanfolyam díját?

Ez nem akadály, voltak már résztvevők a tanfolyamon Angliából, Németországból, vagy épp Romániából is. Bárhol lehet a folyószámlád és bármilyen valutában lehet rajta a pénzed. Az utaláshoz szükséged lesz az IBAN számra és a SWIFT kódra, írj nekem erre a címre, hogy elküldjem ezeket: tanfolyam@hulladekmentes.hu .

 

Ajándékba szeretném adni a tanfolyamot, van erre lehetőség?

Igen, erre két megoldás van. 
1.) Ha épp jelentkezési időszak van, akkor a tanfolyam oldalán akár egyből az ajándékozott nevében is meg tudod vásárolni az aktuálisan induló tréninget. Viszont ha meglepetésnek szánod, akkor fontos, hogy ne az ajándékozott e-mail címét add meg a jelentkezés során, mert arra fog megérkezni a díjbekérő számla és a tanfolyami információk is! Így nehéz lenne titokban tartani a meglepetést 🙂 Ilyen esetben jelentkezz a saját nevedben, a saját adataiddal, majd később e-mailben (tanfolyam@hulladekmentes.hu) egyeztetjük az ajándékozott nevét és elérhetőségét, hogy neki küldjem el a tanfolyammal kapcsolatos részleteket és a hozzáféréshez szükséges információkat.

2.) Ha épp nincs jelentkezési időszak, vagy meglepetésnek szánod és szeretnéd, ha az ajándékozott dönthetné el, hogy melyik tanfolyamon vesz részt, akkor vásárolhatsz neki tanfolyamra szóló ajándékutalványt itt.

 

 

Ezek a kérdések merültek fel eddig a leggyakrabban a Hulladékmentes tanfolyammal kapcsolatosan.
Ha van további kérdésed, írj a tanfolyam@hulladekmentes.hu címre.

A Hulladékmentes online tanfolyamon való részvételre itt tudsz jelentkezni, kattints a linkre: www.hulladekmentes.hu/tanfolyam/hulladekmentes-haztartas