Barion Pixel

Bár a divatipar rangos helyet foglal el a legkörnyezetszennyezőbb iparágak sorában, mégis gyakran elfelejtkezünk róla, amikor szóba kerül a fenntarthatóság, a hétköznapi környezetvédelem, vagy akár csak a zero waste mozgalom. Hogyan válhat fenntarthatóbbá az öltözködés, a ruhavásárlás? Mitévő lehetsz a ruhatárad frissítésekor és mi legyen a használt ruhák sorsa?

A média hangos a baljós hírektől a klímaváltozással kapcsolatban. Vészjósló sorok, megdöbbentő képek, egyre keményebb hangvételű dokumentumfilmek hirdetik: valamit tennünk kell.

A klímaszorongás mára ismert fogalommá vált, amin úgy enyhíthetünk, ha teszünk valamit a fenntarthatóságért. Tudjuk, hogy mindig az első lépések a legnehezebbek, ezért összefogtunk több hazai zöld szervezettel, környezetvédelmi szakemberrel, valamint a téma iránt érdeklődő bloggerekkel, és létrehoztuk a #rajtamismúlik sorozatot. Ennek keretében havonta adunk egyszerű, lépésről lépésre megvalósítható tippeket és tanácsokat neked a környezettudatosabb élet kialakításához.

A Zöld tanácsok (#rajtamismúlik) összefogás szereplői

A sorozat első részében a ruhavásárlással, a tudatos ruhatár kiépítésével kapcsolatos tippeket, tanácsokat gyűjtöttünk össze. Ha szeretnéd megtudni, mi a baj a ruhaiparral, milyen tanácsokat érdemes megfontolnod a ruhavásárlás során, hogyan kezeld a ruháidat, valamint hogy mitévő lehetsz a használt ruhákkal, akkor olvasd el a #rajtamismúlik sorozat első részét a Holy Duck! blogon.

A sorozat összes részét itt találod meg egy helyen: #rajtamismúlik