Barion Pixel

A nyaralás és utazás kényes téma környezetvédelmi szempontból, hiszen a legegyszerűbb, legkörnyezettudatosabb ebben az esetben is a megelőzés, vagyis az utazás elkerülése, minimalizálása. A vágy azonban erőteljes, hogy belekóstolhassunk más kultúrák életvitelébe, vagy hogy a saját szemünkkel láthassunk például természeti csodákat (az utazás szemléletformáló hatásáról már nem is beszélve). Ma már sokkal olcsóbban, gyorsabban juthatunk el egyre több helyre, akár más kontinensekre is. Az ugrásszerűen növekvő tömegturizmus azonban komoly környezeti és társadalmi problémákat okoz.
Hogyan nyaralj, utazz környezetkímélőbb módon? Erre keressük a választ útmutató tippek segítségével.

 

A média hangos a baljós hírektől a klímaváltozással kapcsolatban. Vészjósló sorok, megdöbbentő képek, egyre keményebb hangvételű dokumentumfilmek hirdetik: valamit tennünk kell.

A klímaszorongás mára ismert fogalommá vált, amin úgy enyhíthetünk, ha teszünk valamit a fenntarthatóságért. Tudjuk, hogy mindig az első lépések a legnehezebbek, ezért összefogtunk több hazai zöld szervezettel, környezetvédelmi szakemberrel, valamint a téma iránt érdeklődő bloggerekkel, és létrehoztuk a #rajtamismúlik sorozatot. Ennek keretében havonta adunk egyszerű, lépésről lépésre megvalósítható tippeket és tanácsokat neked a környezettudatosabb élet kialakításához.

A Zöld tanácsok (#rajtamismúlik) összefogás szereplői

 A sorozat második részében a környezettudatos(abb) utazással, nyaralással kapcsolatos tippeket, tanácsokat gyűjtöttünk össze. Ha szeretnéd megtudni, hova és mivel utazz, hol szállj meg, hogyan pakolj, mit vigyél magaddal, mit (ne) vásárolj, valamint hogy milyen programokra (ne) fizess be, akkor olvasd el a #rajtamismúlik sorozat második részét a Talpalatnyi történetek blogon.

A sorozat összes részét itt találod meg egy helyen: #rajtamismúlik