Close

Érdekel a hulladékmentes életmód?

Szeretnél kevesebb hulladékot és szemetet termelni egyszerű lépések segítségével?

Belekóstolnál rizikó nélkül, hogy mit is jelent a zero waste a gyakorlatban?

Mit kapsz a kihívás során és amellé?

30 napon keresztül minden nap egy gyakorlati tippet e-mailben.


Titkos Facebook-csoport tagságot, ahol segítséget kapsz ahhoz, hogy valóban megvalósíthasd azt, amit a kihívás során megfogadsz.


E-mailes értesítőt a Hulladékmentes.hu híreiről és az új bejegyzések összefoglalójáról (bármikor le tudsz iratkozni, spam-et nem küldök!).

Milyen előnyökkel jár a hulladékmentes életmód?

Mit jelent a hulladékmentes életmód?

A hulladékmentesség lényege, hogy minimálisra csökken a mindennapi életviteled során keletkező hulladék-, valamint szemét mennyisége. 

A hangsúly azon van, hogy minimálisra csökken, nem pedig azon, hogy elérd a teljesen mentes, nulla hulladék állapotot, mert ez egyszerűen lehetetlen. 

Ez egy útkeresés, amely során a szokásaid átalakításával egyre kevesebb hulladékot és szemetet termelsz úgy, hogy ez ne igényeljen tőled extra időt, energiát és pénzt.

Fontos, hogy a hulladékmentes életmód elérése egy törekvés, nem pedig egy állapot!

  • Minőség a mennyiség felett: a minőség és a funkció kerül előtérbe azzal szemben, hogy darabszámra mennyi tárgyat birtokolsz. Így olyan tárgyi eszközökre költöd a pénzed, amiket gyakran használsz és ideális esetben egy életre szólnak.
  • Egészségesebb étkezés: a csomagolt, félkész és gyorsételek minimalizálására törekszel, ezért előnyben részesíted a csomagolásmentes és hulladékszegény ételeket. Ezeket pedig a legtöbb esetben csak frissen tudod megvásárolni.
  • Pénzt takarítasz meg: a hulladékmentesség alapja, hogy kevesebbet fogyasztasz, többet készítesz saját kezűleg (ételt, kozmetikumot, stb.), addig használod a meglévő eszközeidet amíg lehet és megjavítod ezeket ha arra van szükség. Ezekkel pedig mind-mind rengeteg pénzt spórolsz magadnak. Ez az életmód nem drága - épp ellenkezőleg, kifejezetten olcsóbb!
  • Környezettudatos: a hulladék sok környezetvédelmi témával összefügg, könnyű csökkenteni a mennyiségét és ezzel párhuzamosan a mindennapokban előnyökre szert tenni általa (több pénzre, időre, egyszerűbb életvitelre, stb.). Közvetett hatással lehetsz a hulladékmentességnek köszönhetően a műanyagszennyezésre, a pálmaolaj vagy épp a fast fashion okozta problémákra, és még számos egyéb környezetszennyező iparágra.
  • Több időt nyersz: ez az életmód abban is segít, hogy ne a tárgyak uraljanak téged, hanem te uralhasd a tárgyaidat, ezen felül pedig összességében egyszerűsíti a mindennapjaidat, így fellélegezhetsz és arra fordíthatod az értékes idődet, amire valójában szeretnéd.

A feliratkozással együtt elfogadod az Adatvédelmi tájékoztatót és az ÁSZF-et, valamint hozzájárulsz ahhoz, hogy a megadott elérhetőségedre hírlevelet küldjünk. A későbbiekben bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.

Copyright 2018 - Zöld Életmód Bt. - Minden jog fenntartva