Zero waste blog

 

Műanyagok: a tengerek szennyezői

A műanyagok szinte mindenütt megtalálhatóak a tengeri környezetben, környezetre gyakorolt hatásuk sokféle lehet. A tengeri élőlények többféle módon kerülhetnek kapcsolatba velük, amelyek számos negatív hatást eredményezhetnek. Ezeket laboratóriumi vizsgálatok során tanulmányozták.

bővebben

10+1 zero waste tárgyi ajándékötlet, szinte bárkinek

Milyen hulladékcsökkentésre inspiráló, zero waste tárgyi eszközöket lehet ajándékozni egy olyan ember számára, akit a hulladékmentes irány nem foglalkoztat különösebben? Mutatok 10 + 1 ötletcsokrot, tele olyan tárgyi ajándékokkal, amiket kényelmesen, élvezettel használhat szinte bárki!

bővebben

Legyen energiatakarékos a karácsonyod! 6 terület, ahol sokat tehetsz érte

Az ünnepi időszak alatt sokan feldíszítjük otthonunk karácsonyi fényforrásokkal, díszkivilágítást használunk, karácsonyi menüt készítünk és eleve sokkal többet tartózkodunk a négy fal között, így meglehetősen energiafalóvá is válhat ez a szakasza az évnek. Környezetünk védelme és az extra kiadások minimalizálása érdekében azonban számos energiahatékony lépést tehetünk!

bővebben

Tűzhely tisztítása szódabikarbónával

Hogyan tudod vegyszermentesen, könnyedén és fillérekből megtisztítani a tűzhelyet még akkor is, ha makacs zsírfoltokkal, odaszáradt ételmaradékokkal és látszólag zsíroldó után kiáltó szennyeződésekkel van teli? Mutatom!

bővebben

Mosópor készítése házilag

Ez a száraz mosópor recept abból a jelenségből fakadóan jött létre, aminek már megannyi jól működő, hétköznapi hulladékmentes megoldást köszönhetek: az újításokra ösztönző lustaságnak. Évek óta a magam készítette folyékony mosószerrel mostam a ruháinkat,...

bővebben

Kosár

Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.