Zero waste blog

 

Eldobni vagy birtokolni? – A Műanyagmentes Július margójára

A hulladékmentességhez kapcsolódó egyik legismertebb kihívás a műanyagmentes július. Miért olyan fontos akció ez a fenntarthatóság szempontjából? Miért is nagyobb az esélye annak, hogy egy ilyen kihívás alatt „elcsábulunk” és a későbbiekben is egy környezetkímélőbb alternatívát választunk? Ebben a cikkben a műanyagmentes július sikerének titkát vizsgáljuk.

bővebben

Hogyan nyaralj (környezet)tudatosan?

Egyre többen, egyre messzebb, egyre gyorsabban és egyre olcsóbban tudunk ma már utazni. De egyre többet hallunk arról is, hogy az utazásnak nem csak szemléletformáló, áldásos hatásai vannak. Épp ellenkezőleg, a tömegturizmus rengeteg környezeti és társadalmi problémát okoz. Hogyan nyaralj (környezet)tudatosan?

bővebben

A minimalizmus és a zero waste életmód kapcsolata

Az önkéntes egyszerűség, azaz ismertebb nevén minimalizmus az az életstílus, amit ha elsajátítunk, nem csupán a lakásunkat, de a teljes életvitelünket le tudjuk egyszerűsíteni. Milyen hatása van az életünkre annak, ha a tudatosság a mennyiségre, a minőségre és a környezettudatosságra egyaránt kiterjed fogyasztási szokásainkban?

bővebben

Hogyan frissítsd a ruhatárad (környezet)tudatosan?

Az öltözködés, a ruhavásárlás általában nem szerepel a környezetvédelem kiemelt témái között, pedig a ruhaipar a legkörnyezetszennyezőbb iparágak egyike. Hogyan öltözködhetsz környezettudatosabban? Mire figyelj a ruhatárad frissítésekor?

bővebben

A zero waste törekvés pszichológiai előnyei

Akik már benne vagyunk a hulladékmentességben vagy legalábbis elindultunk efelé, tudjuk, hogy ez korántsem az önsanyargatásról és a lemondásról szól. Ebben a cikkben sorra vesszük, hogy a hulladékmentes életmód – azon kívül, hogy a Föld fellélegezhet a kisebb környezeti terhelés miatt – milyen lélektani előnyökkel jár az egyén számára.

bővebben

Kosár

Instagram

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.