Zero waste blog

 

A zero waste törekvés pszichológiai előnyei

Akik már benne vagyunk a hulladékmentességben vagy legalábbis elindultunk efelé, tudjuk, hogy ez korántsem az önsanyargatásról és a lemondásról szól. Ebben a cikkben sorra vesszük, hogy a hulladékmentes életmód – azon kívül, hogy a Föld fellélegezhet a kisebb környezeti terhelés miatt – milyen lélektani előnyökkel jár az egyén számára.

bővebben

Környezettudatosság – a társadalom szemszögéből

Mi az? Mindenkit érint, mindenki felelős, de mindenki tehet is érte. A megoldás nem bonyolult, de annál fontosabb: a környezetünk és annak védelme. Mivel a környezeti történéseknek valóban mindannyian fontos szereplői vagyunk, a témát a szociálpszichológia sem hagyhatta figyelmen kívül.

bővebben

A fenntarthatóság pszichológiája

Veled is előfordult már, hogy meddőnek tűnő vitát folytattál valakivel a fenntarthatóságról? Találkoztál már olyannal, aki szerint a hulladékmentesség felesleges szélmalomharc, felvágás, divathóbort, netán egy felsőbb réteg kiváltsága? Nyugi, nem csak te gondolkodtál el azon, hogy vajon miért nem evidens mindenki számára a környezetvédelem. A tudomány is időről időre nagyító alá teszi az érveket és ellenérveket. Íme, a fenntarthatóság pszichológiája dióhéjban.

bővebben

Műanyagok: a tengerek szennyezői

A műanyagok szinte mindenütt megtalálhatóak a tengeri környezetben, környezetre gyakorolt hatásuk sokféle lehet. A tengeri élőlények többféle módon kerülhetnek kapcsolatba velük, amelyek számos negatív hatást eredményezhetnek. Ezeket laboratóriumi vizsgálatok során tanulmányozták.

bővebben

10+1 zero waste tárgyi ajándékötlet, szinte bárkinek

Milyen hulladékcsökkentésre inspiráló, zero waste tárgyi eszközöket lehet ajándékozni egy olyan ember számára, akit a hulladékmentes irány nem foglalkoztat különösebben? Mutatok 10 + 1 ötletcsokrot, tele olyan tárgyi ajándékokkal, amiket kényelmesen, élvezettel használhat szinte bárki!

bővebben

Legyen energiatakarékos a karácsonyod! 6 terület, ahol sokat tehetsz érte

Az ünnepi időszak alatt sokan feldíszítjük otthonunk karácsonyi fényforrásokkal, díszkivilágítást használunk, karácsonyi menüt készítünk és eleve sokkal többet tartózkodunk a négy fal között, így meglehetősen energiafalóvá is válhat ez a szakasza az évnek. Környezetünk védelme és az extra kiadások minimalizálása érdekében azonban számos energiahatékony lépést tehetünk!

bővebben

Kosár

Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.