Barion Pixel

Rólunk

A családi vállalkozásként 2016 óta működő Hulladékmentes.hu Magyarország első, zero waste eszközökre specializálódott webáruháza, valamint a hulladékmentes életmód terjesztésére és oktatására szakosodott oldala. Amellett, hogy szakértői szemmel válogatott hulladékmentes és hulladékszegény alternatívák elérésben segíti a magyarokat, a zero waste életmód mozgalom hazai úttörője, továbbá – társadalmi célú tevékenységét a kezdetektől szem előtt tartva – a környezetvédelmi szemléletformálás elkötelezett híve.

Szolgáltatói tevékenységünk részeként az alapító-tulajdonos, Kump Edina révén online (Hulladékmentes tanfolyam) és offline (előadások) oktatási tevékenységet is végzünk.
Fontos számunkra, hogy a hulladékmentes törekvés mellett a fenntarthatóbb, környezettudatos életvitel területén is megbízható tájékozódási pont legyünk azok számára, akik a pozitív, előremutató, működőképes és valóban zöld megoldásokat keresik.

Ha még sosem hallottál a zero waste életmódról, kezdd itt: 30 napos hulladékmentes kihívás.
Honlapunk mellett megtalálsz még minket a Facebookon, az Instagramon, a YouTube-on és a Pinteresten is.

 

A csapat

 

Kump Edina – környezetkutató, zero waste szakértő.
Környezettudatos életmódra tanítom mindazokat, akik könnyen alkalmazható, kipróbált módszereket keresnek a hulladékcsökkentés útján. Célom, hogy az általam nyújtott információk, tapasztalatok és termékek segítségével támogassalak az utadon, hogy minél egyszerűbben és kényelmesebben váljon életviteled fenntarthatóbbá.

Ha szeretnél hulladékszegényen, környezettudatosan élni és egyetértesz velem abban, hogy kitűzött céljainkhoz az apró, ám minden nap gyakorolt lépések vezetnek el, akkor neked szól oldalam. Szakmailag megalapozott, de közérthető és érdekes információkra számíthatsz, ha velem tartasz!

A Hulladékmentes.hu ötlete saját problémámból kiindulva született. Évek óta foglalkoztam már hivatásszerűen hulladékgazdálkodással, környezetvédelmi szemléletformálással és mindemellett magánemberként is törekedtem a környezettudatos élet- és háztartásvitelre, amikor egy költözés hatására szinte egyik napról a másikra drasztikusan megnőtt a kommunális kukám tartalma. Mielőbb változtatni szerettem volna ezen a helyzeten, ezért 2014-ben, kísérleti céllal belevágtam a zero waste hétköznapi alkalmazásába.
Amikor már határozottan lépdeltem a hulladékszegény életmód felé, nem volt kérdéses, hogy bizonyos eszközeimnek meg kell találnom a hulladékmentes alternatíváit, hiszen azok nélkül nem tudtam volna elérni a célt. Ez nem volt egyszerű, néhány eszközt nagyon sokáig kellett keresnem, több sikertelen próbálkozásom is volt, és sokszor belefutottam olyanokba is, amikre azt mondták, hogy környezetbarát megoldást kínálnak, pedig ez sajnos nem volt igaz.
A webáruház azért indult 2016-ban, hogy megspóroljam neked ezt a kutatást, valamint hogy egy helyen elérhetőek legyenek azok a bevált, és valóban környezetbarát eszközök, amik a zero waste életmódhoz nagyban hozzájárulhatnak.

Mindemellett küldetésemnek tekintem, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsem és oktassam, miképp válhat életmódunk fenntarthatóbbá a hulladékmentességre törekvésen keresztül. Ennek jegyében olvashatsz a blogomban, Facebookon és Instagramon különböző írásokat, nézhetsz videókat tőlem a YouTube-on, tanulhatsz teljeskörűen az online Hulladékmentes tanfolyamon, hallgathatsz tőlem előadásokat országszerte, vagy épp találkozhatsz velem a különböző médiafelületeken.

Rikter István – közgazdász, kertészmérnök
A vendéglátás szerelmeseként mind tanulmányaim, mind korábbi munkám során többek között a kávézók, bárok, koktélok világába igyekeztem beleásni magam, majd időközben kertészmérnök hallgató is lettem. Lételemem a kirándulás, túrázás, gyalog és kerékpárral is, valamint a horgászat, így minden tőlem telhetőt megteszek, hogy majd a gyermekemnek is megmutathassam a számomra oly kedves helyeket. Hiszem, hogy a megelőzés a leghatékonyabb módja annak, hogy a kirándulóhelyek mellett, tiszta és élhető maradjon a hely ahol élünk, így a kezdetektől támogatom Edinát.
Jelenleg a Hulladékmentes.hu ügyfélszolgálati, a webáruház logisztikai- és a vállalkozás pénzügyi teendőit látom el, a fontosabb döntéseket pedig közösen hozzuk meg. Mindemellett a webáruház leendő termékeinek a tesztelésében is örömmel veszek részt, persze csak ha nem kifejezetten női dolgokról van szó. 😉

Kosár

Instagram