Barion Pixel

Ki írogat itt?

Kump Edina

Kump Edina

Környezetkutató, hulladékcsökkentési szakértő

Környezettudatos életmódra tanítom mindazokat, akik könnyen alkalmazható, kipróbált módszereket keresnek a hulladékcsökkentés útján.

Abban szeretnék segíteni Neked, hogy az itt található ötletek és termékek segítségével egyszerűen és kényelmesen tudd csökkenteni a hulladéktermelésed, így válva egyre környezettudatosabbá.
2014-ben kezdtem bele a hulladékmentes életmódba. Amikor már határozottan lépdeltem a zero waste felé, nem volt kérdéses, hogy bizonyos eszközeimnek meg kell találnom a hulladékmentes alternatíváit, hiszen azok nélkül nem tudtam volna elérni a célt. Ez nem volt egyszerű, néhány eszközt nagyon sokáig kellett keresnem, több sikertelen próbálkozásom is volt, és sokszor belefutottam olyan eszközökbe is, amikre azt mondták, hogy környezetbarát megoldást kínálnak, pedig ez sajnos nem volt igaz.
A webáruház és a blog azért indult, hogy megspóroljam neked ezt a kutatást, valamint hogy egy helyen elérhetőek legyenek azok a bevált, és valóban környezetbarát eszközök, amik a hulladékmentes életmódhoz nagyban hozzájárulhatnak.
Célom, hogy megkönnyítsem neked az utat könnyen alkalmazható és kipróbált, de szakmailag megalapozott információk nyújtásával.

2006 óta foglalkozom környezetvédelemmel, szívügyem a környezeti nevelés és szemléletformálás. Környezetkutatói tanulmányaim mellett az ELTE Környezettudományi Klub alapító tagjaként és kommunikációs referenseként foglalkoztam egyebek között rendezvényszervezéssel, középiskolai oktatással, játékfejlesztéssel és nyári gyermektáborokkal, emellett dolgoztam az egyik legnagyobb online portálnál és budapesti civil szervezeteknél (Tudatos Vásárlók Egyesülete, Hulladék Munkaszövetség).
2010 és 2016 között az ÖKO-Pack NKft. (Hulladékból Termék Kiállítás, Tükörben a Világ Kiállítás, Hulladék Akadémia) környezetkutató, környezeti nevelési szakértő munkatársaként élménypedagógiai öko játszóházakat vezettem és játékokat fejlesztettem, szakmai oktatásokat tartottam, szemléletformáló kommunikációs kampányok tervezésében és kivitelezésében vettem részt, hulladékgazdálkodással és fenntartható fejlődéssel foglalkozó kiállítások szakmai tartalmát fejlesztettem és oktatási anyagokat készítettem.
2013 és 2016 között a WWF Magyarország két környezeti nevelési programjának megalkotásáért, majd oktatásáért és koordinálásáért feleltem: WWF Palánták és WWF Zöld generáció program, utóbbi 2016-ban elnyerte az V. Greenovációs Nagydíjat..

Tanulmányaimat tekintve az ELTE környezettudományi szakán végeztem, valamint Barcelonában tanultam, emellett ISO 14001:2004 KIR vezető auditori végzettséggel rendelkezem.

2015-ben az a megtiszteltetés ért, hogy egyike lettem a La femme magazin által életre hívott “50 tehetséges magyar fiatal“-nak, majd később a TALENTn Tehetségfórum kiemelt előadói közé is beválogattak.

Ismerd meg a történetem rövid összefoglalóját, és a szokások felülírásához szükséges három fő összetevőt a TEDxYouth-on tartott előadásomból:

Neked szól honlapom, ha szeretnél hulladékmentesen, környezettudatosan élni és egyetértesz velem abban, hogy kitűzött céljainkhoz az apró, ám szinte minden nap gyakorolt lépések vezetnek el. Én NEM FOGLAK radikális, kényelmetlenséget okozó és átmenet nélküli változtatásokra sarkallni a minél zöldebb életmód eléréséhez, épp ellenkezőleg: könnyen alkalmazható, kipróbált módszerekkel segítelek.
Szakmailag megalapozott, de közérthető(!) és érdekes információkra számíthatsz ha velem tartasz.

Ha érdekelnek az eddigi sajtómegjelenések, oktatási és egyéb referenciák, azokat itt találod: megjelenések, a szolgáltatásoknak pedig itt tudsz bővebben utánaolvasni és árajánlatot kérni: szolgáltatások.

Kérdés esetén keress bizalommal, itt elérsz: info@hulladekmentes.hu, illetve facebook-on is írhatsz üzenetet: Hulladékmentes.hu Facebook oldal.

Ne maradj le egyetlen új bejegyzésről és az ingyenes tudásanyagokról sem, iratkozz fel ITT a hírlevelemre!