Close

Szeretnél kevesebb hulladékot termelni, környezettudatosabbá válni?

Érdekel a zero waste, vagyis a hulladékmentes életmód?

Tanuld meg azokat a könnyen alkalmazható, kipróbált módszereket, amelyekkel pénzt és időt spórolva válhat a háztartásod hulladékmentessé!

Rendszerezett, követhető tudásanyagot keresel, amit mankóként használva sokkal magabiztosabban lépdelhetsz a kevesebb hulladékot termelő (zero waste) háztartás felé?


Eleged van a bizonytalan információkból?


Szeretnél valós tényeket kapni, de nem igazán találsz hiteles forrásokat? Folyton ellentmondásokba ütközöl?


Megtetted az első lépéseket, próbálsz haladni az úton, de szüntelenül falakba ütközöl, megtorpansz és nem tudsz előremozdulni?


Úgy gondolod, azon múlik az egész, hogy van-e elég időd és pénzed hozzá?


Hallottál már arról, hogy a mindennapi rutinokon és szokásokon felül lehet emelkedni, de nem tudod, hogyan?

Azoknak, akik már rég belekezdtek a hulladékcsökkentésbe, el is értek szép eredményeket, de szeretnének még többet tudni, átlátni és megérteni az egész rendszert.

 

Azoknak, akik hallottak róla, hogy van ez a zero waste dolog, el is olvastak már egy-két cikket, azonban bizonytalanok abban, hogy ez számukra is működhet-e, ők is meg tudják-e valósítani.

 

Azoknak, akik nyitottak arra, hogy környezettudatosabbá váljanak a hulladéktermelésük csökkentésével.


Azoknak, akik szeretnék megtanulni a fenntarthatóbb életvitel alapjait, legyen szó komposztálásról, főzésről vagy akár öltözködésről.

 

Azoknak, akik nem maguk szeretnének keresztül bukdácsolni a hulladékmentesség felé tartó úton, hanem örülnének neki, ha egy olyan szakértő segítené őket, aki maga is eszerint él.

Ez nem az a tanfolyam lesz, amitől egy csapásra, észrevétlenül kiürül a kukád tartalma úgy, hogy neked a kisujjadat sem kellett érte mozdítanod. Nem fogsz olyan fortélyokat tanulni, amivel varázsütésre spórolsz meg hirtelen egy csomó pénzt, nyersz minőségi időt és egészségesebb étkezést. Lesz azonban sok tanulás, útmutatás, támogató és segítőkész közösség, valamint a sikerek kapcsán érzett öröm, hogy igen, ezt is megcsináltad!

Tudom, sok kérdés van most a fejedben. Sok mindennek utánanéztél már, de minden válasz megtalálásakor újabb megválaszolatlan kérdések bukkannak fel.
Ne aggódj, ez természetes érzés


Ezt a tanfolyamot azért készítettem el, hogy segítsek neked eligazodni a temérdek információ között és biztos alapokat, útmutatót adjak ahhoz, hogy gördülékenyen, felesleges körök nélkül csökkenthesd a háztartásod hulladéktermelését.

Semmi ráerőltetés, semmi "máról holnapra megcsinálod a tutit", semmi nehezen érthető, elméleti blabla és mellébeszélés - csak egy szakmailag megbízható alapokon nyugvó, gyakorlatias online tanfolyam azoknak, akik kevesebb hulladékot szeretnének termelni a háztartásukban

Kinek ajánlod ezt a tanfolyamot?

Kump Edina vagyok, környezetkutató, hulladékcsökkentési szakértő, a Hulladékmentes.hu alapítója.

Környezettudatos életmódra tanítom mindazokat, akik könnyen alkalmazható, kipróbált módszereket keresnek a hulladékcsökkentés útján.


2014 őszén egy költözés miatt drasztikusan megnőtt a kommunális kukámba kerülő szemét mennyisége, ami rendkívül zavart. Ismertem már akkor is a zero waste mozgalmat, de úgy gondoltam ha valakinek, hát akkor nekem biztosan nincs ahhoz se elegendő időm, se elegendő tőkém, hogy így éljem a mindennapjaimat. Ezért csak azt a célt tűztem ki magam elé, hogy szépen lassan, kényelmesen, jutok ameddig jutok alapon csökkenjen a kommunális kukám tartalma, termeljek kevesebb szemetet. A kísérlet eredményeként 1 évvel később arra eszméltem, hogy csak néhány hajszál választ el a hulladékmentes mindennapoktól - pedig meg sem erőltettem magam különösebben. 2016 nyarára elértem azt, amiről úgy gondoltam, hogy lehetetlen - már csupán egy tenyérnyi szemetet termeltem egy hónap során.

Szakmailag megalapozott, de közérthető és érdekes információkra, bevált praktikákra számíthatsz, ha velem tartasz.

Ahol már találkozhattál velem:

Ki lesz az oktató?

 • nem szeretnél kevesebb hulladékot termelni;
 • gyermeknevelési tanácsokat szeretnél kapni tőlem, a mosható pelusokról szeretnél többet tudni (lehet, hogy a többiek tudnak majd segíteni a zárt csoportban, viszont ez nem része a tematikának);
 • egyik napról a másikra szeretnél azonnal elérni mindent, türelem nélkül;
 • utálsz tanulni és nem szeretnél annak a támogató közösségnek tagja lenni, amiben mindenkinek része lehet a képzéssel együtt;
 • nem szereted a praktikus, könnyen megvalósítható ötleteket.

(Ez nem a teljes tartalomjegyzék!)

Miről lesz szó a tanfolyam során?

Ne jelentkezz, ha...

 • A hulladékmentes életmód és háztartás tudományos háttere.
 • Honnan jövünk és merre tart a hulladékgazdálkodás?
 • Környezetbarát takarítás.
 • Hogyan lépj túl a saját korlátaidon és változtasd meg eredményesen a szokásaidat?
 • Profi menütervezés, csak rugalmasan.
 • Hogyan beszélj másokkal erről?
 • Utazás, kirándulás minél kevesebb hulladék termelésével.
 • Fenntartható divat és öltözködés.
 • Komposztálás beltéren, kültéren egyaránt.
 • Útmutató szabályok a módszer eredményes és hatékony alkalmazásához.
 • Hulladékmentes, valóban környezetbarát alternatívák.
 • Ünnepek szemét nélkül.
 • Hulladékmentes iroda.
 • Miért pont a hulladék? Mi a helyzet a vízzel, az árammal, a többi környezetvédelmi témával?
 • Fürdő és higiénia szemét nélkül.
 • Hogyan vásárolj csomagolásmentesen?

Gyakran ismételt kérdések

Jelentkezzek-e, ha még sosem foglalkoztatott ez a téma, de szeretném, ha kevesebb hulladékom lenne?


Igen: ezek a leckék szisztematikusan, egymásra épülve és lépésről lépésre haladva segíteni átlátni a lehetőségeket, megválaszolni a miérteket és megkeresni a leginkább neked való megoldásokat. Ha valamivel elakadsz, elég csak szólnod, végig ott leszek és segítek.


Jelentkezzek-e, ha már aktívan csinálom, hulladékmentesen élek?


Ha már közel érzed magad a zero waste-hez, de újból beleesel ugyanazokba a "hibákba", akkor érdemes jelentkezned, mert a tanfolyam során részletesen átrágjuk az egyes megoldási lehetőségeket, gyakorlati segítséget kapsz a változtatások kivitelezéséhez és egy olyan támogató közösség része lehetsz, akik maguk is ezen az úton haladnak. Ha már minden flottul megy, a kisujjadban vannak a mindennapi megoldások és a szakmai miértekkel, valamint a kapcsolódó területekkel (például fast fashion, ételpazarlás, mikroműanyagok) is tisztában vagy, akkor inkább a személyes konzultációt ajánlom neked, ha kérdésed van.


Mi lesz ha elakadok, vagy nem értek valamit? Tudok kérdezni?


A tanfolyam ideje alatt az egyes leckék alatt tudsz kérdezni hozzászólásban, de a titkos Facebook-csoportban, ahol kizárólag a tanfolyami résztvevők lesznek jelen is érdeklődhetsz. Mindezeken felül egyéni Skype-konzultációt is igénybe vehetsz.


Mitől online az online tanfolyam?

Bármikor és bárhol, a világ másik feléről is részt vehetsz a tanfolyamon, nem kell egymáshoz igazodnunk sem időben, sem térben. El tudod érni a tanfolyami felületet laptopról, asztali számítógépről, okostelefonról, vagy tabletről is, csak működő internetkapcsolatra lesz szükséged.

Hogy fog zajlani a tanfolyam?


A tanfolyam anyagát online, egy zárt felületen fogod elérni, 8 héten keresztül, heti 3, összesen 24 leckét. A tananyag nem lesz azonnal elérhető teljes egészében, minden hétfőn, szerdán és pénteken kerül fel a zárt tanfolyami felületre az újabb videó formátumú lecke, erről e-mailes értesítést is fogsz kapni. A leckéket nem tudod majd letölteni, viszont időkorlát nélkül, bármikor és akárhányszor hozzájuk férhetsz. Így ha valami miatt nem tudod pontosan követni a tanfolyam anyagát, akkor sem maradsz le semmiről, és akár fél évvel később is vissza tudsz térni, hogy újból megnézz egy leckét.


Ahhoz, hogy legyen haszna a tanfolyamnak, és ne csak kevesebb hulladékot termeljek, hanem egyre környezettudatosabb is legyek úgy, hogy egyszerűsödik az életem, egyre több pénzt tudjak megspórolni és az étkezésem is egészségesebbé váljon fokozatosan, mennyi időt kell rászánnom ehhez naponta?


Csakis tőled függ az, hogy milyen tempóban haladsz. A leckék arra épülnek, hogy átadjam neked azt a szemléletet, tudást és gyakorlati tanácsokat, valamint konkrét technikákat, amiket fontosnak tartok és hatékonynak ismerek. Ezek személyre szabhatóak és rugalmasak lesznek annyira, hogy mindenki megtalálja a hozzá legtesthezállóbb megoldásokat. Ha minden héten megnézel 3 leckét, 8 hét alatt végigcsinálhatod a tanfolyamot, a kívánt eredmény eléréséhez azonban nem elég, ha csak végighallgatod az egyes leckéket, cselekedned is kell majd. Én nem foglak radikális, kényelmetlenséget okozó és átmenet nélküli változtatásokra sarkallni téged, te döntöd el milyen gyorsan haladsz. Ne aggódj, a leckékhez korlátlan hozzáférést biztosítok, bármikor visszatérhetsz hozzájuk. Kérdés esetén pedig fordulhatsz a tanfolyamhoz tartozó titkos Facebook-csoporthoz a későbbiek során is.


Jelentkezhetek akkor is, ha nem vezetek saját háztartást?

Igen, sok olyan információ is elérhető lesz, ami nagy általánosságban a mindennapokban is használható. Szívesen látok mindenkit, aki tanulni szeretne.

"Örültem, amikor megláttam a felhívást. Sok dolgot kipróbáltam már, hogy csökkentsük az itthoni hulladék mennyiségét, de van még mit fejlődni...

Sok cikket olvastam a témával kapcsolatban, és számos nyilatkozatodat/előadásodat láttam, nagyon tetszik amit csinálsz, de úgy gondoltam, van még mit mesélned/tanítanod (hiszen egy néhány perces nyilatkozatba nem fér bele minden). Azért jelentkeztem a tanfolyamra, mert egyre sürgetőbbnek érzem, hogy MINDEN tőlem telhetőt megtegyek azért, hogy példával tudjak elől járni a családomban és a környezetemben is és a hulladékkérdés egy olyan terület, ami nagyon sok más területre kihat és ami szerintem a legsúlyosabb problémák közé tartozik (és amit nagyon sokan nem vesznek komolyan).

Sokan tudják rólam, hogy törekszem a környezettudatos életre, és így is van, de tudom, hogy még nagyon sokat kell változnom. Szeretném ezt az életmódot hitelesen képviselni, de most úgy érzem, kicsit elakadtam.

Remélem, a tanfolyam megadja majd a szükséges lökést."

Zsemberovszky Veronika (édesanya, biológia tanár)

Mit mondtak mások a tanfolyamról?

"Kb. másfél hónappal ezelőtt véletlenül találtam a Ted Talks-on egy előadást Bea Johnsontól, amiben a zero waste home-ról beszélt. Elég nagy hatással volt rám a videó, főleg mivel korábban úgy éreztem, hogy nem nagyon tudok hatással lenni a környezetemre. Ebből az előadásból értettem meg, hogy magam is személyesen tehetek a környezetemért, ha kevesebb szemetet termelek, illetve ezzel párhuzamosan kevesebb vizet, villanyt használok.

Elkezdtem körüljárni a témát, olvastam Bea Johnson könyvét, de egy-két apróságtól eltekintve nem igazán jutottam előrébb. Ami elméletben könnyűnek tűnik, a gyakorlatban sokszor megvalósíthatatlan. A tanfolyamra azért jelentkeztem, mert konkrét gyakorlati segítséget várok, hogy a hazai viszonyok között hogyan lehet eredményeket elérni ezen a téren.
Egy 20 éves nagylány, és két hétéves kisfiú anyukája vagyok, vidéken élek, így sok lehetőség, ami Budapesten adott itt, nem áll rendelkezésre. Társasházban lakunk, így a családi ház, kert előnyével sem rendelkezem. Nagy nehézségnek érzem, hogy a családom elég rugalmatlan, bár a férjem azt ígérte, támogatni fog.
Remélem, hogy a tanfolyam segít a gyakorlati problémákon átlendülni és idővel a családom is megérti, hogy miért csinálom, hiszen leginkább azért vágok bele, hogy a gyerekeimnek is élhető jövője legyen."

Nóra

"Nagyon tetszik a kurzus :) a férjem is kezd átállni, pedig nem is kértem Tőle :)
Az elején még csak egyszer hallgattam meg az anyagot, és rendszerint a konyhában szöszmötöltem közben. Mostmár elég intenzív figyelmet igényel, minimum kétszer meg kell hallgatnom, hogy jobban fel tudjam dolgozni."

Jani-Dan Lilla

Részletfizetési lehetőség

Mennyibe kerül?

Ilyen típusú tanfolyamot jelenleg nem találsz Magyarországon. Elérhető néhány blog, idegen nyelven könyvek és ebookok is, de olyan oktatóanyag, ami lépésről lépésre halad, gyakorlati segítséget ad és rugalmasan figyelembe veszi a személyes lehetőségeidet is, nincsen.


Ha nem haladsz a leckékkel és nem ülteted azokat gyakorlatba, akkor ablakon kidobott pénz. Ha tanulsz, és alkalmazod a tanultakat, megspórolsz magadnak egy csomó félreértést, bizonytalanságot és időt, hiszen nem neked kell utánajárnod, a kezedbe adom készen az információkat.


Időkorlát nélkül, bármikor, bármennyiszer hozzáférhetsz a leckékhez. Nem fog lejárni a hozzáférésed, és nem veszem el tőled annak lehetőségét, hogy a későbbiek során is visszatérhess.

Ezt kapod még a tanfolyam anyaga mellett

Korlátlan hozzáférés

Nem vagy egyedül! A tanfolyamra való jelentkezéssel hozzáférést kapsz a titkos Facebook csoporthoz is, hiszen támogató társasággal minden könnyebb! Itt bátran kérdezhetsz a tanfolyam végeztével is, senki sem fog cikizni vagy kinevetni.

Szeretném, ha minél többek számára elérhető lenne ez a tudás, ezért a tanfolyam árát fizetheted két részletben is. Az első részlettel az első 4 héthez kapsz hozzáférést, majd a második részlet beérkezése után a végső 4 héthez.

Elakadtál? Segítek!

Kedvezmény a webáruházba

Ha az első két hét (6 lecke) után nem tetszik a tanfolyam, és ezt jelzed a 6. lecke megjelenésének napján 16 óráig, visszautalom a tanfolyam árát. Ha nem jelzel, az oktatás költsége nem kerül visszatérítésre a későbbiek során.

A tanfolyami felületen kérdezhetsz is az egyes leckékkel kapcsolatosan. Rendszeresen, hetente legalább kétszer bejelentkezem és figyelem a leckék alá érkező kérdéseket, hogy válaszolhassak.

Garancia

A tanfolyam harmadik hetén automatikusan kapni fogsz e-mailben 4 db, 3 hónapig érvényes, személyre szóló kupont a Hulladékmentes.hu webáruházba.

Titkos Facebook-csoport

A tanfolyam ára attól függően, hogy melyik csomagot választod lehet:

 • egyben fizetve bruttó 24.990 Ft, vagy 2 részletben bruttó 2x14.950 Ft
 • egyben fizetve bruttó 44.990 Ft, vagy 2 részletben bruttó 2x26.950 Ft

Hogyan jelentkezhetek a tanfolyamra?

Válaszd ki az oldal alján, hogy melyik csomagot szeretnéd megrendelni.


Töltsd ki az űrlapot.


Küldök a megadott e-mail címedre egy számlát. Ha az egy összegű fizetést választottad, akkor a teljes árat fogja tartalmazni a számla, ha a részletfizetést, akkor az ár első részletét. A második részletet tartalmazó számla a tanfolyam 4. hetének elején érkezik, az 5. heti leckék pedig azt követően válnak elérhetővé, hogy befizeted a második részletet is.


Utald át az összeget 3 napon belül a számlán megadott bankszámlaszámra (jelenleg csak banki átutalással tudsz fizetni).


Amint beérkezik a számlára az összeg, elküldöm a regisztrációhoz, a tanfolyami felülethez és a titkos csoporthoz való hozzáféréshez a további információkat e-mailen.


Ezután bármennyiszer, bárhol és bármikor elérheted a tanfolyami felületre folyamatosan kikerülő tananyagokat.


Az oktatási anyagokat folyamatosan teszem hozzáférhetővé, minden héten 3 lecke kerül feltöltésre: hétfőn, szerdán és pénteken. A tanfolyam összesen 8 hétig tart, de utána is bármikor visszatérhetsz.


A tanfolyam ideje alatt, ha nem értesz valamit kérdezhetsz az egyes leckék alatt, válaszolni fogok.

1. Heti 3 lecke, 8 héten keresztül.


2. PDF-ek, kiegészítő segédanyagok.


3. Korlátlan hozzáférés a tanfolyami felülethez.


4. Titkos Facebook-csoport tagság, csak a tanfolyami résztvevőknek.


5. Kérdezési lehetőség a tanfolyami felületen az egyes leckékkel kapcsolatosan.


6. Meggondoltam magam garancia a második hét végéig.


7. 4 db kedvezménykupon a Hulladékmentes.hu webáruházba.


8. Egyéni Skype-konzultáció: csak a te problémáiddal, kérdéseiddel foglalkozunk (1 x 30 perc).


9. A tanfolyam ideje alatt bármilyen kérdéssel fordulhatsz hozzám személyes e-mail konzultáció keretében.

Alapcsomag

24.990 Ft

vagy 2 x 26.950 Ft

vagy 2 x 14.950 Ft

Melyik csomagot választod?

Prémium csomag

44.990 Ft

1. Heti 3 lecke, 8 héten keresztül.


2. PDF-ek, kiegészítő segédanyagok.


3. Korlátlan hozzáférés a tanfolyami felülethez.


4. Titkos Facebook-csoport tagság, csak a tanfolyami résztvevőknek.


5. Kérdezési lehetőség a tanfolyami felületen az egyes leckékkel kapcsolatosan.


6. Meggondoltam magam garancia a második hét végéig.


7. 4 db kedvezménykupon a Hulladékmentes.hu webáruházba.

Feliratkozom a Hulladékmentes háztartás tanfolyam várólistájára!

2018-ban még három tanfolyam indul: 

 1. április 16 - június 9 között
 2. július 2 - augusztus 24 között
 3. október 15 - december 8 között

Ha a tanfolyam felkeltette az érdeklődésed, iratkozz fel itt a várólistára, hogy értesíthesselek arról, amikor a jelentkezés elindul.

Neved*
E-mail címed*

Oszd meg mással is!

Apróbetűs!

A megrendelésed elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek értelmében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől (lásd Vásárlási Feltételek). Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 14 napon belül e-mailben jelezheted a következő e-mail címen: (megrendeles@hulladekmentes.hu). A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a Megrendelem! gombra való kattintással Zöld Életmód Bt.-vel kötöd meg. Cégünk maradéktalanul alávetette magát a vonatkozó rendeleteknek, jogszabályoknak, illetve az egyéb törvényi előírásoknak a jelen tájékoztató, az ÁSZF, illetve az Adatkezelési szabályzat ismertetésével.

Információ az ÁFA-ról:
2015. januárjától azok a magánszemélyek, akik elektronikus szolgáltatást (pl. online tanfolyamot, online tanácsadást) vesznek igénybe, az általuk megadott lakcímnek megfelelően fizetnek ÁFA-t.

A hulladékmentes háztartás tanfolyamról szóló számlát áfakörös vállalkozásból állítjuk ki, ezért 27%-os ÁFÁ-t kell fizetni a:

- magyar lakcímet megadóknak,

- EU-n kívüli, külföldi lakcímet megadóknak.

Mi vonatkozik az EU-s lakcímet megadókra?

A NAV állásfoglalás szerint a megadott EU-s ország ÁFÁ-ját kell kiszámláznunk.

Bővebben erről a 2014. július 14-én megjelent Magyar Közlöny 94. számában az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XXXIII. törvényben tájékozódhatsz. Ezeket az új szabályozásokat az EU írja elő 2015. januárjától.

Kérdésed van? | E-mail: megrendeles@hulladekmentes.hu | Telefon: 06-27-343-635


Copyright 2018 - Zöld Életmód Bt. - Minden jog fenntartva