Fa fogkefe – felnőtt méret

(32 vásárlói értékelés)

2490 Ft

Környezetbarát fa fogkefe természetes sörtékkel.

Készleten

Leírás

Természetes, natúr fogkefe olajozott bükkfa nyéllel és disznósörtével.

A fogkefe bükkfából készült nyele fenntartható erdőgazdálkodásból származik és lenolajjal tartósított, ennek köszönhetően élettartama végén komposztálhatod.
A sörték eleinte kemények, de a víztől és használattól nagyon hamar rugalmassá, lággyá válnak.

Személyes tapasztalatom, hogy a fogkefe rendeltetésszerű használat mellett akár 10-12 hónapig is használható! Ehhez fontos, hogy semmiképp sem szabad teljes erőből sikálni vele a fogadat, mivel attól hamar szétterülnek a sörték és használhatatlanná válik a fogkefe, gyengédebb fogmosással is tökéletesen megtisztíthatod a fogaidat (és a fogzománc sem sérül)!

A sörték tiszták, fertőtlenítve vannak, ezért kicsomagolás után (a fogkefe feje van csak becsomagolva, pont a tisztaság miatt), már moshatod is vele a fogaidat, nem szükséges külön fertőtlenítened. Kiforralni egyenesen tilos, mivel azzal tönkreteszed a fogkefét!

A fogkefét nem szükséges 2-3 havonta cserélni, csak fertőtleníteni. Házilag: a reggeli fogmosást követően áztasd be ecetbe a sörtéket (például egy kis méretű pohárban), majd délután mosd ki alaposan tiszta vízzel, hagyd megszáradni, este pedig ugyanúgy használhatod tovább.

 

Hogyan használd?

A nagyon erős fogmosástól hamar tönkremegy, mivel szétterülnek a sörték, ezért fontos, hogy gyengédebben kell használni, mint egy sima műanyagot. Eleinte furcsa, de jobb is, ha a fogzománc épsége miatt váltasz a gyengébb fogmosásra. 
A sörték eleve sokkal puhábbak (az első néhány alkalommal még kemények, ha vízbe áztatod, sokat puhul tőle), mint egy műanyagon, ezért kíméletesebb velük a fogmosás zománc és íny szempontjából is, viszont ha az intenzitás nem finomodik, akkor túl hamar szét fognak terülni a sörték, kipotyognak a sörték és így használhatatlanná válik.
A saját fogkeféim élettartamuk végére nem a szétterüléssel érkeznek el (egyáltalán nem terülnek szét, maximum kuszálódnak kicsit), hanem azzal, hogy elkezdenek túl ziláltak lenni a sörték és akár szépen lassan kipotyogni. 
Türelem, kis gyakorlás, fejben el kell fogadni, hogy így is tiszták lesznek a fogak és menni fog.

 

Az ár egy darab fogkefére vonatkozik.
A fej mérete 3 cm x 0,7 cm, a nyél 16,7 cm x 1,2 cm x 1,7 cm, a sörték pedig 1 cm hosszúságúak.

 

Szállítási módok (további információ):

 20.000 Ft értékű vásárlás alatt20.000 Ft értékű vásárlás felett
GLS Csomagpont990 Ftingyenes
Házhozszállítás (GLS)1 290 Ftingyenes

 

Származási hely: Németország
Csomagolása: Higiéniai okokból a fogkefe fején található egy vékony, szelektíven gyűjthető műanyag, de ezen felül csomagolásmentes.

 

Fa fogkefe – felnőtt méret termékről 32 értékelés

 1. Dorottya

  Mindent teljesít, amit egy fogkefének teljesítenie kell. Kellett kb. 2-3 alkalom, mire megszoktam, hogy kicsit tömzsibb a feje, meg nem hajlik, és egy kicsit talán rövid a nyele. De már fel sem tűnik. Azáltal, hogy óvatosabban kell dörzsölni vele a fogakat, szerintem alaposabban is mosok fogat 🙂
  Egyelőre hagyományos fogkrémmel használom, tökéletesen működik vele. Egy hónapja van meg kb., a sörték és a nyél is tökéletes állapotban vannak.
  Szerintem az egyik legegyszerűbb lépés a hulladékmentes élet felé 🙂

  9-ből 9 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
 2. ancsipancsi

  Nekem nagyon bevált, pedig érzékeny az ínyem, csak puha fogkeféket használok! Először az őrlők rágófelszínét mosom meg, így közben is puhul, mire az ínyekkel szomszédos részekhez érek, már puha. Persze ehhez jó technikával kell fogat mosni, nem szabad nagyon nyomni, mert az kárt tesz az ínyben, a fogkefe sörtéiben, sőt még a zománcnak is rossz. Jó vétel volt, köszönöm!

  5-ből 5 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
 3. Anonim

  Egyszerű és szép kivitelezés. Teljesen pozitív élmény a fogmosás vele.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 4. Anna Mohácsi

  Ez az én hibám is: egyszerűen gyilkolom a fogkeféket. Nagyon hamar szétállítom a sörtéjüket. Sajnos őt is hamar kivégeztem, ki is hullott egy adag sörte… A magassága miatt sem a legjobb nekem, mert nem tudok vele eléggé hátranyúlni. Pedig annyira szerettem volna, hogy beváljon, áuu!

  2-ből 2 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
 5. istván

  megszokást igényel ez is de hát ez egy ilyen műfaj

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 6. Kitti

  Egyenlőre még szoknom kell.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 7. Csilla

  Célnak teljesen megfelel. Hatékonyan tisztít, bár nekem egy kicsit nagy a fogkefe feje de ez egyéni probléma.

  1-ből 1 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
 8. Anonim

  Először mikor kipróbáltam, furcsa volt persze, de idővel hozzászoktam a fa fogkefével történő fogmosáshoz. Az elején nagynak éreztem és kicsit keménynek, de most már teljes mértékben meg vagyok vele elégedve. Ugyanúgy működik és használható, mint a műanyag fogkefék! Szuper termék, megérte beszerezni.

  1-ből 1 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
 9. Gabriella

  Egy picivel nagyobb meret mint a megszokott, de mukodik.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 10. Kinga

  A fogkefe jobban hasznalhato lenne ha kisebb lenne a feje, a hátsó fogakhoz nem lehet jol hozzáférni vele.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 11. Hajzsel Kármen

  Kijönnek belőle a szálak fogmosás közben, és nagyon hamar elkezdtek szana-szét állni. Ki fogom vele húzni a szokásos három hónapot, de utána ez is megy a kukába. (Azért nem adok rá egy pontot, mert lehet az én fogmosási szokásaimmal van baj, hogy esetleg túl erősen dörzsölöm a fogaim)

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 12. Nagy Szilvia

  Nekem maximálisan bevált, de a párom néhány nap alatt kiharapta a sörtéket. Én szeretem 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 13. Réka

  Ugyanolyan jó, mint a műanyag fogkefe. Az egyetlen hibája, hogy két csomónyi sörte kijött belőle egy hónapnyi használat után. Ettől függetlenül még ugyanolyan hatékony, mint mikor az összes sörtéje megvolt.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 14. Anonim

  Nekem kicsit nagy a felnőtt méret, de egyébként tökéletesen funkcionál.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 15. Tímea Vincze

  Sajnos pár hét használat után kihullott néhány sörtetincs belőle, pedig igyekeztem nem erősen nyomni. A fejének a mérete más, mint a megszokott, én nehezebben fértem hozzá a hátsó őrlőfogakhoz.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 16. Borbála

  Néhány hete használom még csak, az elején fura íze volt, ami elmúlt. Az első napokhoz képest sokat puhult, nem tudom kibírja-e majd a normál párhavi használatot.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 17. Enikő

  Először kicsit szokatlan volt a fej mérete miatt, de hamar hozzá lehet szokni. 🙂 Nekem bevált, de ha valaki szereti a keményebb sörtéjű keféket, akkor nem szabad bevizezni használat előtt, mert hamar felpuhul.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 18. Flóra P.

  Nagyon kíváncsi voltam rá az első használat előtt. Az első pár fogmosáskor még keményebb volt, de idővel ez szépen enyhült. Sokkal másabb érzés ezt használni, mint az eddig megszokott műanyag fogkefémet. Én ezerszer jobban szeretem, és abszolút nem bántam meg, hogy lecseréltem. Kicsit sokalltam az árát, de mivel jól tartja magát és nagyon jól esik a fogaimnak már nem sajnálom érte. Az oldalon olvastam, hogy ecettel lehet fertőtleníteni, így ezt alkalmazom amikor úgy érzem itt az ideje felfrissíteni, utána pedig nagyon puha lesz a sörtéje. Tetszett, hogy tényleg csak a legszükségesebb csomagolás volt rajta. Biztosan újra fogom rendelni! Szeretem 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 19. Rèka

  Korábban is ilyet használtam.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 20. Katalin

  Teljesen jó

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 21. Zsuzsanna

  A nagyobb fej miatt leghátsó fogak elérése egy kicsit nehézkesebb vele, de megoldható. Kb. egy hónapja használom és teljesen meg vagyok vele elégedve.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 22. Zita

  Megfelelően használható, kicsit drága, főleg úgy, hogy már máshol is kapható, és az is jó, fele árért.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  • Kump Edina

   Köszönöm a visszajelzésed! Valószínűleg kevered a bambusznyelű, műanyag sörtéjű kínai tömeggyártott változatokkal. Ezt a Naturborsten fogkefét a Redecker készíti (német családi vállalkozás), német fenntartható erdőgazdálkodásból származó bükkfából, lebomló sörtével (disznószőr), így az egyéb változatokkal ellenben komposztálható élettartama végén (még a sörték is). Lelkiismeretes, 80 éves múltra visszatekintő családi vállalkozásban dolgozó emberek hozzáértő kezei közül kerülnek ki az egyes darabok. A minőségi alapanyagok, a hozzáértő előállítás, az arra való törekvés, hogy a termék gyártása során minél kevésbé terheljék a környezetet, valamint annak ténye, hogy nekik is van családjuk és méltányos fizetést érdemelnek a munkájukért pedig a termék árában is megmutatkozik.

   Ha bővebben is érdekel, miért pont ez a fogkefe található a webshopban, valamint hogy mi okból nem teszek ezen az oldalon elérhetővé más fajtájú, például bambusz fogkeféket, akkor olvasd el ezt a cikket: A fa fogkefe előnyei és hátrányai

 23. Anna Danka

  Imádom. Zsenialis. Fantasztikus.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 24. Luca Szatzker

  Sok értékelést olvastam erről a fogkeféről mielőtt megvettem, sokak nagynak tartották a fejét, és elég durvának a sörtéit. Én ezek közül egyiket sem tapasztaltam. Ezen kívül nem is hullajtotta a sörtéit. Viszont én úgy tapasztaltam, hogy állítva nem lehet tárolni, mert a nedvesség lecsorog a fogkefe legaljára, ahol magában tartja a fa, és megpuffad tőle, ezért én fektetve tárolom, úgy hogy a sörtéi lelógjanak, mivel a fejénél is fennáll a veszély, hogy megszívja magát a sörtékből. Ezenkívül pedig, ha sokáig, olyan 3 percig mosok fogat, akkor sokszor erőteljes fa ízt áraszt magából a fogkefe, mondjuk ez nyilván nem valami meglepő, de kissé kellemetlen. Az biztos, hogy kicsit újra meg kell tanulni ezzel a fogkefével fogat mosni, de ha rájössz, hogy mit hogyan csinálj, akkor szuper társad lesz a mindennapokban.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 25. Katalin N.

  Egyetlen észrevétel, hogy sajnos az utazáshoz nehézkes megoldani a sörték védelmét higiéniai szempontból leginkább

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 26. Szabina

  Nagyon jó darab, rendszeresen rendelem.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 27. Emese

  Őszintén kicsit tartottam a használatától, már két hete a fiókban csücsült, mire elég merszem lett kipróbálni… Összességében pozitív élmény. Valóban kicsit kemények a sörték, így én is a rágófogak mosásával kezdek, majd ha már kicsit puhább, térek az érzékenyebb területekre. Kicsit furcsa volt a szokatlanul nagy feje, de hamar megszoktam. Azért a korábban használt, meglehetősen drága műanyag fogkefénél nem jobb, de szerintem tartósabb lesz és nem termelek szemetet vele. Amúgy bármilyen átlagos fogkefével felveszi a versenyt.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 28. Zsófia Gábor

  A célnak tökéletesen megfelel de gyakran hullik a sörtéjéből egy-két szál

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 29. almadiagi

  Párommal kipróbáltuk. Odafigyeltünk, hogy ne nyomjuk rá és ne álljon vízben, de napi két fogmosástól így is hamar kijöttek a szálak és hamar beszürkült a fa. Gyorsabban ment tönkre, mint számítottam rá.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 30. Gyöngyi

  Jobban örülnék, ha hosszabb lenne a nyele – egyébként sikerült vele megbarátkozni.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 31. Szendrey

  Sajnos nekem nem vált be a termék, ugyanis már az első héten elkezdte hullatni a sörtéit. Egy hónap után már fele annyi volt csak benne, de nem dobtam ki mert olyan drága volt hogy még egy hónapig próbáltam vele fogat mosni. A második hónap végére már csak pár szál sörte maradt benne, így sajnos másikat kellett vennem.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  • Kump Edina

   Köszönöm a visszajelzésed! Úgy látom 2016-ban vásároltad nálunk a fogkefét, így a cserével már nem tudunk élni, viszont szeretném jelezni, hogy amennyiben nem a használat miatt hullott ennyire a sörte, akkor valószínűleg sajnos selejtes darab került hozzád. Ilyen esetben mi zokszó nélkül felajánljuk a cserét, csak jelezni szükséges felénk a problémát, és ez természetesen nem csak a fogkefére, hanem minden más termékre is vonatkozik.

 32. Veronika Lantos

  Elsőre furcsa, de egyébként remekul mukodik, bar a 10honapban nem vagyok biztos, hogy kibirja

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…

 • Üveg kávéspohár – KeepCup Sea Shepherd Brew

  5490 Ft