Fa fogkefe – felnőtt méret

Értékelés 4.00 az 5-ből, 17 értékelés alapján
(17 vásárlói értékelés)

2490 Ft

Környezetbarát fa fogkefe természetes sörtékkel.

Készleten

Leírás

Természetes, natúr fogkefe olajozott bükkfa nyéllel és disznósörtével.

A fogkefe bükkfából készült nyele fenntartható erdőgazdálkodásból származik és lenolajjal tartósított, ennek köszönhetően élettartama végén komposztálhatod.
A sörték eleinte kemények, de a víztől és használattól nagyon hamar rugalmassá, lággyá válnak.

Személyes tapasztalatom, hogy a fogkefe rendeltetésszerű használat mellett akár 10-12 hónapig is használható! Ehhez fontos, hogy semmiképp sem szabad teljes erőből sikálni vele a fogadat, mivel attól hamar szétterülnek a sörték és használhatatlanná válik a fogkefe, gyengédebb fogmosással is tökéletesen megtisztíthatod a fogaidat (és a fogzománc sem sérül)!

A sörték tiszták, fertőtlenítve vannak, ezért kicsomagolás után (a fogkefe feje van csak becsomagolva, pont a tisztaság miatt), már moshatod is vele a fogaidat, nem szükséges külön fertőtlenítened. Kiforralni egyenesen tilos, mivel azzal tönkreteszed a fogkefét!

A fogkefét nem szükséges 2-3 havonta cserélni, csak fertőtleníteni. Házilag: a reggeli fogmosást követően áztasd be ecetbe a sörtéket (például egy kis méretű pohárban), majd délután mosd ki alaposan tiszta vízzel, hagyd megszáradni, este pedig ugyanúgy használhatod tovább.

 

Hogyan használd?

A nagyon erős fogmosástól hamar tönkremegy, mivel szétterülnek a sörték, ezért fontos, hogy gyengédebben kell használni, mint egy sima műanyagot. Eleinte furcsa, de jobb is, ha a fogzománc épsége miatt váltasz a gyengébb fogmosásra. 
A sörték eleve sokkal puhábbak (az első néhány alkalommal még kemények, ha vízbe áztatod, sokat puhul tőle), mint egy műanyagon, ezért kíméletesebb velük a fogmosás zománc és íny szempontjából is, viszont ha az intenzitás nem finomodik, akkor túl hamar szét fognak terülni a sörték, kipotyognak a sörték és így használhatatlanná válik.
A saját fogkeféim élettartamuk végére nem a szétterüléssel érkeznek el (egyáltalán nem terülnek szét, maximum kuszálódnak kicsit), hanem azzal, hogy elkezdenek túl ziláltak lenni a sörték és akár szépen lassan kipotyogni. 
Türelem, kis gyakorlás, fejben el kell fogadni, hogy így is tiszták lesznek a fogak és menni fog.

 

Az ár egy darab fogkefére vonatkozik.
A fej mérete 3 cm x 0,7 cm, a nyél 16,7 cm x 1,2 cm x 1,7 cm, a sörték pedig 1 cm hosszúságúak.

 

Szállítási módok (további információ):

 15.000 Ft értékű vásárlás alatt15.000 Ft értékű vásárlás felett
GLS Csomagpont990 Ftingyenes
Házhozszállítás (GLS)1 290 Ftingyenes

 

Származási hely: Németország
Csomagolása: Higiéniai okokból a fogkefe fején található egy vékony, szelektíven gyűjthető műanyag, de ezen felül csomagolásmentes.

 

Fa fogkefe – felnőtt méret termékről 17 értékelés

 1. Értékelés: 5 / 5

  Dorottya

  Mindent teljesít, amit egy fogkefének teljesítenie kell. Kellett kb. 2-3 alkalom, mire megszoktam, hogy kicsit tömzsibb a feje, meg nem hajlik, és egy kicsit talán rövid a nyele. De már fel sem tűnik. Azáltal, hogy óvatosabban kell dörzsölni vele a fogakat, szerintem alaposabban is mosok fogat 🙂
  Egyelőre hagyományos fogkrémmel használom, tökéletesen működik vele. Egy hónapja van meg kb., a sörték és a nyél is tökéletes állapotban vannak.
  Szerintem az egyik legegyszerűbb lépés a hulladékmentes élet felé 🙂

  8-ből 8 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
 2. Értékelés: 5 / 5

  ancsipancsi

  Nekem nagyon bevált, pedig érzékeny az ínyem, csak puha fogkeféket használok! Először az őrlők rágófelszínét mosom meg, így közben is puhul, mire az ínyekkel szomszédos részekhez érek, már puha. Persze ehhez jó technikával kell fogat mosni, nem szabad nagyon nyomni, mert az kárt tesz az ínyben, a fogkefe sörtéiben, sőt még a zománcnak is rossz. Jó vétel volt, köszönöm!

  5-ből 5 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
 3. Értékelés: 5 / 5

  Anonim

  Egyszerű és szép kivitelezés. Teljesen pozitív élmény a fogmosás vele.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 4. Értékelés: 2 / 5

  Anna Mohácsi

  Ez az én hibám is: egyszerűen gyilkolom a fogkeféket. Nagyon hama