Fém szívószál csomag – hajlított

(1 vásárlói értékelés)

2790 Ft

Rozsdamentes fém szívószál csomag tisztítókefével, az egyszer használatos, eldobható szívószálak helyett. Tartós, műanyagmentes alternatíva.

Elfogyott

Leírás

4 darab rozsdamentes fém szívószál tisztítókefével, az eldobható műanyag szívószálak hulladékmentes, tartós alternatívája:

 • 4 darab fém szívószál magas minőségű, élelmiszerbiztos 304 (18/8) rozsdamentes acélból.
 • 1 darab tisztítókefe rozsdamentes acélból, műanyag sörtékkel, amivel egyszerűen és gyorsan megtisztíthatod a szívószálakat.
 • Kis súlyú, tartós, könnyen használható.
 • Mosogatógépben mosható.
 • Nem tartalmaz BPA-t, BPS-t, ftalátokat, illetve ólmot sem.
 • A szagokat és az ízeket nem szívja magába.
 • Élettartama végén szelektálhatod.

 

Méret: 20 cm hosszú, átmérője 5 mm

 

 

Szállítási módok (további információ):

 15.000 Ft értékű vásárlás alatt15.000 Ft értékű vásárlás felett
GLS Csomagpont990 Ftingyenes
Házhozszállítás (GLS)1 290 Ftingyenes

 

 

Csomagolása: papírdoboz, műanyag nélkül

 

 

Az egyszer használatos, eldobható műanyag szívószálakat csupán 20 percig használjuk, mielőtt szemétté válnának, lebomlási idejük azonban megközelítőleg 500 év (és mivel műanyagról beszélünk, ez nem igazi lebomlás, csak fizikai aprózódás, aminek eredményeként egyre kisebb műanyagok – mikroműanyagok – jönnek létre). Bár anyagában újrahasznosítható lenne, ennek ellenére sok esetben hiába dobod a szelektív hulladékgyűjtőbe, mert a gépek többsége nem tudja kezelni, így az utóválogatóban kiszedik a műanyag szívószálakat a többi hulladék közül és hulladéklerakóra, vagy égetőbe küldik.
Ezért akkor jársz el környezettudatosan, ha egyáltalán nem is használsz eldobható műanyag szívószálakat. Sőt, továbbmegyek, a legkörnyezettudatosabb döntés, ha egyáltalán nem is használsz semmilyen szívószálat. Sem eldobhatót, sem lebomlót, sem tartósat.
Mindig ez a legfontosabb: szükségem van rá?
Ha erre az a válaszod, hogy nem, valójában nincs, hiszen minden probléma nélkül tudsz inni szívószál nélkül, akkor egy fenntarthatóbb, alternatív szívószálra sincs szükséged.
Azonban ha bármilyen okból (betegség, érzékeny fogak, gyakori rúzshasználat, stb.) szükséged van arra, hogy szívószálat tudj használni, akkor válassz tartós, például fém alternatívát, majd használd is, hogy a segítségével vissza tudd utasítani az egyszer használatos műanyagokat!

Fém szívószál csomag – hajlított termékről 1 értékelés

 1. Klára

  Fiaimnak vettem, nagyon szeretik. Egy párat tartok otthon, egyet a táskámban, hogy a vendéglátó helyeken is elő tudjam kapni. Mivel ők sokkal többet isznak ha szívószál is van, ez tökéletes megoldásnak bizonyult!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…

 • Tisztítókefe fém szívószálhoz

  590 Ft
 • Fém szívószál – hajlított, 1 db

  590 Ft
 • Bögre csavaros tetővel

  690 Ft