Luffa szivacs mosogatáshoz

Értékelés 4.56 az 5-ből, 18 értékelés alapján
(18 vásárlói értékelés)

1050 Ft

Luffa szivacs, a műanyag mosogatószivacsok hulladékmentes, komposztálható alternatívája.
Mérete kb. 15 x 8 cm, ezt érdemes ketté vágnod, vagy negyedelned, így fogod megkapni a megszokott mosogatószivacs méretet.

Készleten

Leírás

Ezzel a komposztálható (biológiailag természetesen lebomló), vegán és műanyagmentes luffa tökből, kézzel készített szivaccsal tökéletesen ki tudod váltani a műanyag mosogatószivacsokat.

Könnyen kézreáll, ugyanúgy használhatod, mint az eddig megszokott mosogatószivacsokat. Az anyaga eleinte durvának tűnhet, de vízzel érintkezve hamar megpuhul, megduzzad és szivacsossá válik. Karcolás nélkül, kíméletesen távolítja el az ételmaradványokat és a zsíros réteget is, amiket könnyedén ki tudsz öblíteni belőle a mosogatás végén. Tapadásálló bevonattal ellátott serpenyőkhöz is használhatod.
Annak érdekében, hogy hosszú hónapokig tudd használni a luffa szivacsodat, érdemes a makacsabb, rászáradt, odaégett szennyeződések fellazításához dörzsi mosogatókefét, vagy természetes sörtéjű mosogatókefét használnod, és csak ezt követően mosnod el az edényt a luffáddal.

 

Hogyan használd?

(0. Félbe-, vagy akár négy részbe is vághatod a szivacsot, ezek a méretek is kiválóan alkalmasak a mosogatáshoz, és így egy darab helyett máris 2-4 szivacsot vásárolsz ugyanazon az áron)
1. Nedvesítsd be vízzel.
2. Tegyél rá (lehetőleg környezetbarát) mosogatószert.
3. Mosogass, ahogy szoktál! 🙂
4. A mosogatás végeztével öblítsd el és facsard ki a luffát, valamint távolítsd el a kisebb szennyeződéseket, ha maradtak benne.
5. Akaszd fel, vagy tedd olyan helyre, ahol megfelelően ki tud száradni, szellőzni!
6. Megfelelő kezelés mellett hónapokig használható marad. Amikor elhasználódott, nem szükséges egyből komposztálnod, adhatsz neki újabb funkciót: használhatod még takarításhoz.
7. Élettartama végén komposztáld, 100% természetes, műanyagmentes alternatívaként nem csak a szivacs, hanem a pamut zsinór is lebomlik!

 

Összetevők: luffa tök (Luffa aegyptiaca, L. cylindrica hámozva, magozva, kiszárítva), pamut zsinór.
Mérete: kb. 15 x 8 cm.

 

 

Szállítási módok (további információ):

 15.000 Ft értékű vásárlás alatt15.000 Ft értékű vásárlás felett
GLS Csomagpont990 Ftingyenes
Házhozszállítás (GLS)1 290 Ftingyenes

 

 

Származási hely: Egyiptom
Csomagolása: csomagolásmentes, csak egy (a képen is látható) papírcímke van rajta

 

 

Miért épp a LoofCo luffa termékeit válaszd?

 • Egyiptomban, fenntartható gazdálkodás útján termesztik a rostokban gazdag, rugalmas fajtájú luffatököt (ami nem keverendő össze a tengeri szivaccsal!), amit nagy körültekintéssel dolgoznak fel a lehető legjobb, leghasználhatóbb eredmény elérése érdekében.
 • Méltányos fizetést adnak a termelőknek és a feldolgozóknak is, gyermekeket pedig nem dolgoztatnak.
 • Minősített, Vegan Society termékeket gyártanak.
 • Megújuló, biológiailag lebomló, műanyagmentes anyagokkal dolgoznak. A luffatök gyorsan nő, mialatt szén-dioxidot zár magába, élettartama végén pedig komposztálható. Kiválthatod vele a műanyag alapú, hasznosíthatatlan szivacsokat és keféket, amik élettartamuk végén csak hulladéklerakóra, vagy égetőbe kerülhetnek.
 • Hosszú hónapokig használhatod.

Luffa szivacs mosogatáshoz termékről 18 értékelés

 1. Értékelés: 5 / 5

  Mária

  Nagyon jó alternatívája a mosogatószivacsnak. Mióta ezt használom sokkal szívesebben kezdek neki a mosogatásnak.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 2. Értékelés: 3 / 5

  Gabriella

  Onmagaban nem potolja a ‘viledát’, de megvan a helye, amire ez a legjobb. A baja, h belemegy a kosz. A sogornom otlete lenne legidealisabb, de nincs ilyen a piacon, ha egyik fele kokuszrost dorzsi lenne, masik fele puha cellulozszivacs.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  • Kump Edina

   Köszönöm a visszajelzésed! Nekünk az vált be, hogy a mosogatás végén az öblítővízben, vagy minimális folyó vízben gyorsan átmossuk, így – legalábbis az eddig tapasztalatok alapján – minden kosz és maradék gyorsan távozik a szivacs anyagából.

 3. Értékelés: 4 / 5

  Anonim

  Egy kicsit nagynak találom a mosogatáshoz, de a nagyobb tárgyak tisztításához kiváló!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?