LoofCo luffa szivacs mosogatáshoz

(34 vásárlói értékelés)

1050 Ft

Luffa szivacs, a műanyag mosogatószivacsok hulladékmentes, komposztálható alternatívája.
Mérete kb. 15 x 8 cm, ezt érdemes ketté vágnod, vagy negyedelned, így fogod megkapni a megszokott mosogatószivacs méretet.

Készleten

Leírás

Ezzel a komposztálható (biológiailag természetesen lebomló), vegán és műanyagmentes luffa tökből, kézzel készített szivaccsal tökéletesen ki tudod váltani a műanyag mosogatószivacsokat.

Könnyen kézreáll, ugyanúgy használhatod, mint az eddig megszokott mosogatószivacsokat. Az anyaga eleinte durvának tűnhet, de vízzel érintkezve hamar megpuhul, megduzzad és szivacsossá válik. Karcolás nélkül, kíméletesen távolítja el az ételmaradványokat és a zsíros réteget is, amiket könnyedén ki tudsz öblíteni belőle a mosogatás végén. Tapadásálló bevonattal ellátott serpenyőkhöz is használhatod.
Annak érdekében, hogy hosszú hónapokig tudd használni a luffa szivacsodat, érdemes a makacsabb, rászáradt, odaégett szennyeződések fellazításához dörzsi mosogatókefét, vagy természetes sörtéjű mosogatókefét használnod, és csak ezt követően mosnod el az edényt a luffáddal.

 

Hogyan használd?

(0. Félbe-, vagy akár négy részbe is vághatod a szivacsot, ezek a méretek is kiválóan alkalmasak a mosogatáshoz, és így egy darab helyett máris 2-4 szivacsot vásárolsz ugyanazon az áron)
1. Nedvesítsd be vízzel.
2. Tegyél rá (lehetőleg környezetbarát) mosogatószert.
3. Mosogass, ahogy szoktál! 🙂
4. A mosogatás végeztével öblítsd el és facsard ki a luffát, valamint távolítsd el a kisebb szennyeződéseket, ha maradtak benne.
5. Akaszd fel, vagy tedd olyan helyre, ahol megfelelően ki tud száradni, szellőzni!
6. Megfelelő kezelés mellett hónapokig használható marad. Annak érdekében, hogy tovább megőrizze állagát és tiszta legyen, időnként mosd ki mosógépben a ruhákkal együtt.
7. Amikor elhasználódott, nem szükséges egyből komposztálnod, adhatsz neki újabb funkciót: használhatod még takarításhoz.
8. Élettartama végén komposztáld, 100% természetes, műanyagmentes alternatívaként nem csak a szivacs, hanem a pamut zsinór is lebomlik!

 

Összetevők: luffa tök (Luffa aegyptiaca, L. cylindrica hámozva, magozva, kiszárítva), pamut zsinór.
Mérete: kb. 15 x 8 cm.

 

 

Szállítási módok (további információ):

 20.000 Ft értékű vásárlás alatt20.000 Ft értékű vásárlás felett
GLS Csomagpont991 Ftingyenes
Házhozszállítás (GLS)1 290 Ftingyenes

 

 

Származási hely: Egyiptom
Csomagolása: csomagolásmentes, csak egy (a képen is látható) papírcímke van rajta

 

 

Miért épp a LoofCo luffa termékeit válaszd?

 • Egyiptomban, fenntartható gazdálkodás útján termesztik a rostokban gazdag, rugalmas fajtájú luffatököt (ami nem keverendő össze a tengeri szivaccsal!), amit nagy körültekintéssel dolgoznak fel a lehető legjobb, leghasználhatóbb eredmény elérése érdekében.
 • Méltányos fizetést adnak a termelőknek és a feldolgozóknak is, gyermekeket pedig nem dolgoztatnak.
 • Minősített, Vegan Society termékeket gyártanak.
 • Megújuló, biológiailag lebomló, műanyagmentes anyagokkal dolgoznak. A luffatök gyorsan nő, mialatt szén-dioxidot zár magába, élettartama végén pedig komposztálható. Kiválthatod vele a műanyag alapú, hasznosíthatatlan szivacsokat és keféket, amik élettartamuk végén csak hulladéklerakóra, vagy égetőbe kerülhetnek.
 • Hosszú hónapokig használhatod.

LoofCo luffa szivacs mosogatáshoz termékről 34 értékelés

 1. Mária

  Nagyon jó alternatívája a mosogatószivacsnak. Mióta ezt használom sokkal szívesebben kezdek neki a mosogatásnak.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 2. Gabriella

  Onmagaban nem potolja a ‘viledát’, de megvan a helye, amire ez a legjobb. A baja, h belemegy a kosz. A sogornom otlete lenne legidealisabb, de nincs ilyen a piacon, ha egyik fele kokuszrost dorzsi lenne, masik fele puha cellulozszivacs.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  • Kump Edina

   Köszönöm a visszajelzésed! Nekünk az vált be, hogy a mosogatás végén az öblítővízben, vagy minimális folyó vízben gyorsan átmossuk, így – legalábbis az eddig tapasztalatok alapján – minden kosz és maradék gyorsan távozik a szivacs anyagából.

 3. Anonim

  Egy kicsit nagynak találom a mosogatáshoz, de a nagyobb tárgyak tisztításához kiváló!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  • Kump Edina

   Felezheted, harmadolhatod, vagy akár négy részbe is vághatod a szivacsot, ezek a méretek is kiválóan alkalmasak a mosogatáshoz. Így egy darab helyett máris több, kényelmesen használható szivacsod van ugyanazon az áron 😉

 4. Lilla Nagy

  Nagyon szuper! Meg kellett szokni, hogy nem habzik fel, valamint máskor ketté vágom mert egy fél szerintem bőven elég 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 5. Agnes K.

  Nagyon érdes a tapintása, kellemetlen, és nem lehet kipiszkálni az egyszer már beleragadt fűszerdarabokat.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  • Kump Edina

   Ez az érdesség néhány használat után jelentősen javul, vízzel érintkezve gyorsan felpuhul. Meggyorsíthatod a folyamatot azzal is, ha az első egy-két mosogatás előtt forró vízben áztatod pár percig. Érdemes az egyes mosogatások végeztével azonnal átöblíteni, ilyenkor még könnyedén távoznak az esetlegesen benne maradt szennyeződések.

 6. Kata

  Nagyon szeretem! 🙂 Egy darabban túl nagy a mosogatáshoz, viszont, miután ketté vágtam, a méret is tökéletes lett. Mindent összevetve, csak ajánlani tudom! 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 7. Anita

  A vásárolt terméket ollóval félbevágtam, így máris kettő lett egy áráért 🙂 Féltem, hogy a vágástól majd hullani fognak a rostok, de szerencsére nem, vagy csak nagyon kicsit, ha esetleg a kést élével mosogatom. Nagyon szeretem, a férjem is könnyen megszokta a bolti szivacsok után. Hamar megszárad. Egy “baja”, hogy az ételdarabkákat ki kell piszkálni belőle. Állítólag ki lehet mosni gépben is, még nem próbáltam, de én szerintem majd csak beáztatom meleg ecetes vízbe.

  0-ből 1 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
 8. Anonim

  Ketté vágtam, ahogy ajánlottad. Szerintem nagyon jól lehet vele mosogatni.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 9. Szilvia

  Teljesen más élmény, mint a hagyományos, szintetikus anyagú szivaccsal mosogatni. Jobban hozzáférek az edényekben lerakódott étel/ital maradékhoz,, mivel felveszi az edények alakját, anyaga kitölti a poharakat pl. Rugalmas, könnyen tisztítható és szuper gyorsan szárad!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 10. Kiss Adrienn

  Meg kell szokni 🙂 Most először próbáltam a sima szivacs helyett mást, nekem hatalmasnak tűnt, ezért 4 felé vágtam, így pont jó a mérete. Az ételmaradékokat nehezebb kimosni belőle, de kis áztatás után nem lehetetlen.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  • Kump Edina

   Ha azonnal, a mosogatás végeztével kimosod belőle az esetleges maradékokat, olyankor még könnyen eltávolíthatóak 😉

 11. Anonim

  Nagyon szeretem, kényelmes, kézre áll! Én félbevágtam az eredeti szivacsot, az eredeti túl nagy volt nekem. Viszont így nagyon könnyen deformálódott a szivacs. Kb másfél hónapja használom, és már eléggé leromlott a minősége az új állapotához képest, szóval nem tűnik olyan tartósnak, mint a másik szivacs. De nagyon szeretem.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 12. Anonim

  Nagyon jól bírja a strapát, ami nekem nagy meglepetés. Mivel minimálisan nedvszívó, így nem maradnak benne a szennyeződések. Nekem takarításhoz is bevált, csak kell egy nedvszívó rongy kiegészítésként. Nagyon tetszett, hogy simán ketté lehet vágni, nem esik szét. Nagyon bírom.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 13. Éva

  Egyelőre még nem használtam, de egy beáztatás után jónak tűnik:-)

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 14. Anett

  Először kicsit kétkedve vettem a kezembe, ilyet még soha nem használtam. Azután elvágtam két felé, mert nagynak találtam. A műanyag szivacsokhoz kèpest gyorsabban, könnyebben tudok vele mosogatni, mert jobb a “súroló” hatása. Mosogatószerből viszont több fogy (folyóvizes mosogatásnál), mert a szerkezete miatt könnyebben kiöblítődik belőle a szer.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 15. Borbála

  Nem lehet vele azt a klasszikus habot előállítani, mint egy műanyag szivaccsal, és ha letörlöm a pultot akkor nem szív fel vizet. Azonban ha ezeken a dolgokon túl tudunk lendülni, akkor kiváló választás. Nálam eddig az összes “öko” szivacsot lepipálta. Elég nagy ezért ketté vágtam, és még egyszer meghajtva levarrtam a széleit. Ehhez varrógép meg varrás tudás se szükséges. Ha minden jól megy, mégse fogok többet venni, mert már nőnek a luffa palántáim.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 16. Anonim

  jobban lehozza a szennyeződéseket mint a szivacs.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 17. Kónya O.

  Nagyon szeretem, több darabba vágtuk, így nagyon sokáig használható, ugyanolyan jól felhabzik, mint a sima szivacs. Mosógépben is ki lehet mosni, utána megint tiszta lesz.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 18. Látos Eszter

  Sajnos nem lettünk barátok. 🙁 Nem habzott rajta nekem megfelelő mértékben a mosogatószer, így többet használtam belőle. És a tág “nyílásai” közé nagyon beleragadt az ételmaradék.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 19. Anonim

  Tul nagy a meret, de kisebb reszekre vagva megfelel a celnak.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 20. Gréta Rudolf

  Nagyon sokáig használható. Félbevágva még tovább jó és jól habzik!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 21. Eszter S.

  Nagyon szeretek vele mosogatni, strapabíró, csak nekem egy kicsit nagy a mérete.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  • Kump Edina

   Vágj belőle több kisebb méretű szivacsot ollóval, ha túl nagynak érzed 😉

 22. Gyenes Dorina

  Leginkább a párom használja, minden nap, egyszer kimostam mosogató gépben olyan mint az új. Mi flbevágtuk. Jól habzik. Nagyon megérte mert gazdaságos is

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 23. Mária Menyhártné Németh

  Csak felakasztottam a kifolyóra és szárad,majd megint használom.Nem rakódhat le benne semmi.Amig még száraz addig dörzsinek is használhatom. Ajándéknak is kiváló.Már évekkel ezelőtt is használtam ilyent.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 24. Orsolya Szappanyos

  A termék nem csak szép, de hasznos is. Jó volt kézbe venni, bár eleinte furcsa volt, hogy kicsit érdesebb és lyukacsosabb, mint a hagyományos mosogatószivacs, de kiválóan lehet vele mosogatni és remek dolog, hogy mosógépben mosható. Én félbe vágva használom, így kevesebb mosogatószerre van szükség, jól bírja a strapát és még higénikus is.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 25. Noémi Lencse

  Kiválóan habzik, és sok pici szeletre vágom, sokáig elég, és még jobban is tisztít mint egy sima szivacs!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 26. Anonim

  Öröm vele mosogatni! 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 27. Anonim

  Ez a top kedvenc! Hihetetlen, hogy mennyivel jobb, mint a műanyag szivacs, amit eddig használtam. Sokkal jobb a mosogatáshoz a textúrája, sokkal tisztább, egy hónap után pont úgy néz ki, mint az első napon és gyorsan kiszárad. zseniális!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 28. Otília S.

  Ugyanolyab jól működik, mint a hagyományos szivacsok. Kicsit lehetne tartósabb, de a célnak így is megfelel

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  • Kump Edina

   Köszönöm a visszajelzésed! Örülök, hogy a tapasztalatod alapján ugyanolyan jól működik, mint a hagyományos szivacsok 🙂 A tartósság alatt milyen igényed lenne? Az a tapasztalatom, hogy egy-egy darab átlagosan fél évig használható. Ha a szivacsot harmadolod, akkor ez máris 3 x fél év 🙂

 29. Ibolya

  Nagyon jól teszi a dolgát, ugyanarra képes mint a sima mosogatószivacs, de megnyugtat a tudat, hogy komposztálhatom majd ha már teljesen elhasználódott.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 30. Krisztina P.

  Közepesen vált be, de adok még időt neki. Kicsit nehezebb tisztán tartani, mint gondoltam és nekem nem esik úgy kézre. De nem adom fel. 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  • Kump Edina

   Vágd fel kisebb darabokra (pl. harmadold), úgy sokkal jobban kézre fog esni 😉

 31. Viktória

  Félbe vágtam, legközelebb háromba fogom vágni. Jól működik mosogatásnál. Az a fura, hogy ezzel a szivaccsal nem tudom letörölni a konyhapultot, ehhez külön tartok egy rongyot. De legközelebb is ilyet fogok vásárolni, remélhetőleg csak jövőre.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 32. Anonim

  Én csak ketté vágtam, nem négybe, de nagyon jól működik. Egyáltalán nem látszik rajta, hogy elhasználódott volna, szerintem nagyon sokáig fogja bírni.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 33. Katalin N.

  Meglepődtem, hogy milyen könnyen meg tudtam szokni a használatát. Sajnos ha szétvágom, akkor csak egy részén tudom használni az akasztót

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
 34. Réka

  Több részre vágtam. Úgy tűnik, hogy sokáig kitart majd.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…

 • Mosogatókefe csomag

  3290 Ft
 • Fa mosogatókefe, természetes növényi sörtékkel – 4 cm

  750 Ft
 • Üvegmosó kefe

  1790 Ft