Fantasztikus a pillanat, amikor a frissen főtt tészta egybekel a Pödör csodás tökmagos pestójával. Már a látványra is összefut a nyál a szájban, a különleges aromáról nem is beszélve! Ez a csillogóan zöld, testes, diós és kellemesen fűszeres ízű pesto 10-25 °C fokon tárolva sokáig élvezhető marad.
Felnyitás után legjobb a hűtőben tartani, ahol akár négy hónapig is eláll, habár nagy valószínűséggel már jóval előtte el fog fogyni. Ha éhes vagy, és gyorsan szeretnéd kielégíteni az éhséged, csak kanalazz bele a Pödör ízletes, egészséges tökmagos pestójába!
Adalékanyagot nem tartalmaz, gluténmentes!
A tökmagos pesto alapja, a tökmag a prosztatát és a húgyhólyagot erősíti. Ezek a finom zöld magocskák bioaktív vegyületeket, úgynevezett fitoszterolokat tartalmaznak, amelyeknek gyógyhatását már a népi orvoslás is ismerte és használta a prosztata és a húgyhólyag problémáinak kezelésére.
A pestóban található tökmag rendkívül gazdag telítetlen zsírsavakban, melyeknek majdnem 80 százaléka egyszeresen telítetlen. Ezek a szív- és érrendszerre vannak kedvező hatással.
Összetevők: tökmag (40 %), tökmagolaj (40 %), keménysajt, bazsalikom, só, fokhagyma, bors.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- energia 2760 kJ /659 kcal,
- zsír 65,6 g,
- amelyből telített zsírsavak 14,8 g,
- szénhidrát 6,3 g,
- amelyből cukrok 6,1 g,
- fehérje 13 g,
- só 1,8 g.
Allergének: földimogyorót, szezámmagot és dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Tárolás: Fényvédett, száraz, hűvös helyen +10 °C és +25 °C között. Felbontás után hűtve tárolva 4 hónapig fogyasztható. Használat előtt keverd össze!
Mennyiség: 120 g.
A pesto nemcsak izgalmas színt visz az ételekbe, ízükben is különlegessé teszi őket. A Pödör tökmagos pestója számtalan formában élvezhető: kellemes, diós zamata csodát tud tenni salátákkal, levesekkel és mártásokkal is. Egyszerű, de nagyszerű: fogyaszd a tökmagos pestót előételként egy finom kenyérrel! Vendégeid, akárcsak a háziak, mind a tíz ujjukat meg fogják nyalni utána!
Elkészítési tipp 2 főre, pillanatok alatt kész finom, egészséges ebédhez vagy vacsorához:
- Főzd ki a tésztát, például 250 g tagliatellét, pennét, vagy spagettit.
- Egy nagyobb tálba először vegyél ki a tészta főzővizéből 4 evőkanállal, majd tedd bele a megfőtt és leszűrt tésztát.
- Ezután tegyél rá 30-35 g pestot, majd reszeld rá ízlés szerint a parmezánt. Végül az egészet jól keverd össze.
- Tálaláskor gazdagíthatod 1-2 evőkanál tökmagolajjal és megszórhatod még egy kevés reszelt parmezánnal.
Származási hely: Ausztria
Csomagolása: Üveg, fém csavaros kupakkal.
Értékelések
There are no reviews yet