Ebben a kreációban a Pödör legjobb olívaolaja, és válogatott, prémium minőségű zamatos magjai találkoznak, kézzel darabolt Grana Padanoval. Utóbbi a fenyőmaggal, mandulával, petrezselyemmel, zöldhagymával, valamint fűszerekkel és nem utolsó sorban a karakteres vargányával ízletes összjátékot képez.
A vargányás pesto finomabbá, krémesen lágyabbá teszi a rizottót és a salátákat, köretként ideális halhoz és vadételekhez. Klasszikus tésztához adva valódi kulináris élvezetet jelent.
Adalékanyagot nem tartalmaz, gluténmentes!
Összetevők: extra szűz olívaolaj (38%), keménysajt, vargánya (15%), mandula, fenyőmag, újhagyma, citromlé, petrezselyem, só, bors.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- energia 1951kJ /554 kcal,
- zsír 57,0 g,
- amelyből telített zsírsavak 10,9 g,
- szénhidrát 2,9 g,
- amelyből cukrok 2,2 g,
- fehérje 9,3 g,
- só 1,6 g.
Allergének: földimogyorót, szezámmagot és dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Tárolás: Fényvédett, száraz, hűvös helyen +10 °C és +25 °C között. Felbontás után hűtve tárolandó.
Mennyiség: 120 g.
Elkészítési tipp 2 főre, pillanatok alatt kész finom, egészséges ebédhez vagy vacsorához:
- Főzd ki a tésztát, például 250 g tagliatellét, pennét, vagy spagettit.
- Egy nagyobb tálba először vegyél ki a tészta főzővizéből 4 evőkanállal, majd tedd bele a megfőtt és leszűrt tésztát.
- Ezután tegyél rá 30-35 g pestot, majd reszeld rá ízlés szerint a parmezánt. Végül az egészet jól keverd össze.
- Tálaláskor gazdagíthatod 1-2 evőkanál olívaolajjal vagy dióolajjal, és megszórhatod még egy kevés reszelt parmezánnal.
Származási hely: Ausztria
Csomagolása: Üveg, fém csavaros kupakkal.
Top kedvenc a pestok között, nagyon kellemes, karakteres íze abszolút visszaadja a vargányát. Szendvicseken, tortillában előszeretettel fogyasztjuk.