Barion Pixel

Post-it újrahasznosított öntapadó jegyzettömb – 1 db

(1 vásárlói értékelés)

570 Ft

Öntapadó újrahasznosított és újrahasznosítható jegyzettömb sárga színben, kék angyal ökocímkével.
Mérete 76 x 76 mm, 1 db jegyzettömb 100 lapot tartalmaz (5,7 Ft/lap).

Elfogyott

Kérsz értesítést arról, amikor ismét elérhetővé válik a termék? Add meg az e-mail címed, ahová az értesítőt küldhetjük!

Leírás

Ha mindenféleképp öntapadó papírokra van szükséged, például egy workshophoz, az irodai munkavégzéshez, vagy egyszerűen csak otthoni használatra, akkor is választhatsz környezettudatosabb alternatívát.

 

De a papír környezetbarát anyag! – juthat eszedbe, ami igaz is lehet, hiszen természetes eredetű és gyorsan képes lebomlani. Ám mint mindennek, a papírgyártásnak is vannak negatív környezeti hatásai, például:

 • Az alapanyagának – a fáknak – kivágásával csökken a növényzet szén-dioxid megkötő mennyisége, fokozódik a talajerózió és gyorsul az elsivatagosodás üteme. Ha a természetes erdő fái kerülnek kivágásra, még az állati élőhelyek is csökkennek. Ezért nagyon fontos, hogy ha teheted, válaszd inkább a fenntartható erdőgazdálkodásból származó fa eszközöket, valamint az újrahasznosított papírokat!
 • Előállításának magas az energiafogyasztása, de ha a technológia elavult – mint például a fejlődő országokban – , akkor a szükséges duplája is lehet. Ezért ha csak teheted, olyan papír termékeket válassz, amiket a fejlett országokban gyártottak!
 • A gyártása nem csak vízigényes, hanem jelentős vízszennyezéssel is jár, a több mint 2000-féle vegyi anyag miatt, amit az előállítás során használnak (a legtöbb ezek közül a fehér irodai papír létrehozásához szükséges). Eutrofizációt is okozhat, amennyiben a gyártás során a szervetlen tápanyagokat (pl. nitrogén, foszfor) tartalmazó víz kijut az élővizekbe. Ezért érdemes az újrahasznosított papírok közül is azt előnyben részesítened, amit nem fehérítenek külön a gyártás során.

 

Tudtad, hogy 1 tonna papír előállításához:

 • mintegy 3,5 tonna fára van szükség? (a fa nagyjából 40% cellulózt tartalmaz, míg a papír szinte 100%-ban cellulózból áll)
 • mintegy 6,4 köbméter vízre van szükség? (ez több, mint 4,5 gönci hordó)
 • mintegy 404 kWh áramra van szükség? (ennyivel egy átlagos európai család 3/4 évig működtetheti a mosógépét)

Viszont ehhez képest az újrapapír gyártása 75%-os víz és 60%-os energiamegtakarítással jár!

 

Az újrapapírokat másodlagos rostanyagokból, vagyis a hulladékká vált papírokból készítik, ennek köszönhetik egyedi, rusztikusabb külcsínüket. Ha papírra van szükséged, amikor csak teheted, válaszd az újrapapír termékeket, mert a segítségükkel elkerülheted az újabb fák kivágását, jelentősen kevesebb víz- és energiafogyasztással jár az előállításuk, illetve élettartamuk végén újból hasznosíthatóak, ha szelektíven gyűjtesz.

 

Viszont ha Te is olyan fekete öves környezetvédő vagy, mint mi, akkor nem feltétlenül elégszel meg ennyivel, keresni fogod a minőséget és az előállítás fenntarthatóságát igazoló tanúsított ökocímkét is. 
Jó hírünk van, nem véletlenül épp ezt a fajta öntapadós jegyzettömböt találod meg nálunk: Kék angyal minősítéssel jelentkezik!

 

Mit jelent a Kék angyal öko-címke?
A német Der Blaue Engel ökocímke 1978 óta létezik, azok a termékek kaphatják meg, amik környezetbarát alternatívát jelentenek más, környezetre káros termékek helyett. A minősítést egy független szakmai zsűri és tanúsító szervezet, valamint a felelős minisztérium és hatóság ítéli oda.
Az egyes “Kék angyal” ökocímkék eltérőek lehetnek a termék tulajdonságainak megfelelően, ez a jegyzettömb az alábbival rendelkezik:

A környezeti jellemző, ami miatt elnyerte a termék a minősítést: “weil aus 100% Altpapier”, vagyis 100%-ban újrahasznosított alapanyagból készült,
illetve a 4 védendő érték közül az erőforrások védelmének területén teljesít kiemelkedően jól a jegyzettömb (“schützt die ressourcen”).

 

 

 

Az ár 1 db öntapadó jegyzettömbre vonatkozik, ami 100 db 76×76 mm-es sárga színű lapot foglal magában.

 

 

Szállítási módok (további információ):

 20.000 Ft értékű vásárlás alatt20.000 Ft értékű vásárlás felettUtánvétes fizetés díja
Személyes átvétel Váconingyenesingyenescsak bankkártyás fizetés
GLS Csomagpont991 Ftingyenes+300 Ft
Házhozszállítás (GLS)1 290 Ftingyenes +300 Ft
Ausztria (GLS)5 700 Ft5 700 Ftcsak bankkártyás fizetés
Horvátország (GLS)5 000 Ft5 000 Ftcsak bankkártyás fizetés
Románia (GLS)4 000 Ft4 000 Ftcsak bankkártyás fizetés
Szlovákia (GLS)3 400 Ft3 400 Ftcsak bankkártyás fizetés

 

Származási hely: Franciaország
Csomagolása: csomagolás nélküli termék!

Post-it újrahasznosított öntapadó jegyzettömb – 1 db termékről 1 értékelés

 1. Barbora

  Örülök hogy újrahasznosított papírból készült csak a képből azt hittem hogy 4 darab a csomag 😀

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  • Kump Edina

   Elnézésed kérem a félreértésért, a leírásban az alábbi módon tüntettük fel: “Az ár 1 db öntapadó jegyzettömbre vonatkozik, ami 100 db 76×76 mm-es sárga színű lapot foglal magában.”

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…