Ez a kézzel készülő szarvasgombás pestó nagyon szereti a kísérletezést. Csak a legjobb „Tuber Aestivum” kerül az üvegbe. Ezt a nyári szarvasgombát gyakran használják fel fűszerezéshez, éppen ettől kapja pestónk is összetéveszthetetlen ízét, mely lágy, diós jellegével tűnik ki.
Az olívaolajból, petrezselyemből, keménysajtból és finom mandulából álló alapon a szarvasgomba sok teret kap ízének teljes kibontakoztatásához. Ennek köszönhetően nagyon jól illik tésztákhoz, tojásrántottához vagy omletthez.
Adalékanyagot nem tartalmaz, gluténmentes!
Összetevők: Extra szűz olívaolaj (34%), keménysajt, mandula, szarvasgombával ízesített extra szűz olívaolaj, fekete szarvasgomba (Tuber Aestivum) (5%), só, petrezselyem.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- energia 2386kJ /570 kcal,
- zsír 57,1 g,
- amelyből telített zsírsavak 11,7 g,
- szénhidrát 2,4 g,
- amelyből cukrok 1,3 g,
- fehérje 14,1 g,
- só 1,3 g.
Allergének: földimogyorót, szezámmagot és dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Tárolás: Fényvédett, száraz, hűvös helyen +10 °C és +25 °C között. Felbontás után hűtve tárolandó.
Mennyiség: 130 g.
Elkészítési tipp 2 főre, pillanatok alatt kész finom, egészséges ebédhez vagy vacsorához:
- Főzd ki a tésztát, például 250 g tagliatellét, pennét, vagy spagettit.
- Egy nagyobb tálba először vegyél ki a tészta főzővizéből 4 evőkanállal, majd tedd bele a megfőtt és leszűrt tésztát.
- Ezután tegyél rá 30-35 g pestot, majd reszeld rá ízlés szerint a parmezánt. Végül az egészet jól keverd össze.
- Tálaláskor gazdagíthatod 1-2 evőkanál olívaolajjal és megszórhatod még egy kevés reszelt parmezánnal.
Származási hely: Ausztria
Csomagolása: Üveg, fém csavaros kupakkal.
Jó
Kinyitottam az üveget, és máris betöltötte a konyhát az intenzív, isteni illat. Hát még, amikor meg is kóstoltam! Igazi luxus csemege.